Τοπικά

Αθώα, ομόφωνα, η Δωροθέα Κολυνδρίνη– Επιστρέφει στα καθήκοντά της ως Αντιπεριφερειάρχης

Την ομόφωνη αθώωση της Δωροθέας Κολυνδρίνη και τεσσάρων ακόμη πρώην δημοτικών συμβούλων του πρώην Δήμου Αρτέμιδας, αποφάσισε σήμερα το Κακουργιοδικείο της Λάρισας, κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση,, κρίνοντας ότι δεν στοιχειοθετείται σε βάρος τους το αδίκημα της συνέργειας σε απιστία για υπόθεση με βασικό κατηγορούμενο τον τέως Δήμαρχο Δημ. Αλεξόπουλο, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Μετά την απόφαση αυτή η Δωροθέα Κολυνδρίνη, που είχε τεθεί σε αργία, επιστρέφει στα καθήκοντά της ως Αντιπεριφερειάρχης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων.
Ειδικότερα, η παραπομπή σε δίκη και η αναγκαστική προσωρινή αργία στην οποία είχε τεθεί η κ. Κολυνδρίνη, ήταν αποτέλεσμα απόφασης του 2010 που λήφθηκε από το πρώην δημοτικό συμβούλιο Αρτέμιδας. Σύμφωνα με την απόφαση που είχε υπερψηφίσει και η κ. Κολυνδρίνη, ως σύμβουλος, υπήρξε αναγνώριση της ιδιοκτησίας του Δ. Αλεξόπουλου σε γεώτρηση μέσω της οποίας υδροδοτούνταν ο Άγιος Λαυρέντιος. Με βάση όμως αυτή την απόφαση ο Αλεξόπουλος με αγωγές διεκδίκησε από τον ενιαίο δήμο Βόλου 400.000 ευρώ, τα οποία βέβαια ουδέποτε έλαβε λόγω απόρριψης των αγωγών του. Η τελευταία αγωγή του απορρίφθηκε ένα μήνα πριν αυτοκτονήσει, ενώ ενεπλάκησαν σε μεγάλη περιπέτεια οι συνεργάτες του, όπως η Αντιπεριφερειάρχης.
Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα και συνεχίστηκε σήμερα με τις καταθέσεις μαρτύρων. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, υποστηρίζοντας ότι δεν στοιχειοθετείται σε βάρος τους η κατηγορία της συνέργειας σε απιστία και αμέσως μετά, χωρίς να υπάρξει διάσκεψη των δικαστών, εκδόθηκε η απόφαση της αθώωσης.