Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 08:40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεντροαριστερά: Καθαρή εντολή πήρε η Φώφη Γεννηματά με 56,6%






Μεγάλη νίκη της Φώφης Γεννηματά κατέγραψαν τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου για την εκλογή αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξελέγη πανηγυρικά με ποσοστό πάνω από 56%, έναντι 43% του Ν. Ανδρουλάκη.

Το αποτέλεσμα

Με ενσωματωμένο το 96,18% πανελλαδικά έλαβαν:

  • Φώφη Γεννηματά 56,64% (83.540 ψήφοι)
  • Νίκος Ανδρουλάκης 43,36% (63.946 ψήφοι)

Γεννηματά: Πήρα καθαρή εντολή -Πάμε όλοι μαζί

Στις πρώτες δηλώσεις της η επικεφαλής του νέου φορά της Κεντροαριστεράς προέταξε την ενότητα. Εκανε λόγο για «καθαρή εντολή» και δήλωσε ότι έχει επίγνωση των ευθυνών που αυτή συνεπάγεται.

«Και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες. Έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη ΝΙΚΗΣ τώρα. Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες. Από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή».

Ανδρουλάκης: Η παράταξή μας είναι εδώ, ισχυρή, απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η παράταξη είναι εδώ απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά» δήλωσε ο ανθυποψήφιός της, Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος πρώτευσε στον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη. O υποψήφιος στις σημερινές εκλογές στη δήλωσή του δεσμεύτηκε για την ενότητα στην επόμενη ημέρα της διαδικασίας.

Ολόκληρη η δήλωσή του:
«Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες που απάντησαν στο υπαρξιακό δίλημμα της δημοκρατικής παράταξης.  Η παράταξή μας είναι εδώ, ισχυρή, απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να συγχαρώ τη Φώφη Γεννηματά για την επιτυχία της και πάνω από όλα θέλω να δεσμευτώ για την ενότηα, για τη νέα προοπτική.  Υπόσχομαι το μέλλον. Ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό. Ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας».

Η συνάντηση Φώφης-Ανδρουλάκη-Αλιβιζάτου

Η Φώφη Γεννηματά μετέβη μετά τις 23:00 στο εκλογικό κέντρο της επιτροπής Αλιβιζάτου όπου την υποδέχθηκαν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο ίδιος ο καθηγητής Αλιβιζάτος και αναφέρθηκαν στην ενότητα του νέου φορέα. Συγχαρητήρια στην Φώφη Γεννηματά για την εκλογή της έδωσαν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και όλοι οι υποψήφιοι του πρώτου γύρου.

Στο διάλογο που ακολούθησε μεταξύ Γεννηματά-Αλιβιζάτου ο καθηγητής είπε: «Για μένα αυτή είναι η κρισιμότερη στιγμή. Να προχωρήσουμε όλοι μαζί».
«Ενα είναι σίγουρο. Θα προχωρήσουμε μαζί» απάντησε η Φώφη Γεννηματά.

Πηγή: iefimerida.gr