Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024 15:36
ΒόλοςΤοπικά

Σοβαρός τραυματισμός 11χρονου στο κεφάλι στην παραλία των Αλυκών – Καθοριστική παρέμβαση ναυαγοσωστών


Λαχτάρησαν το μεσημέρι οι λουόμενοι στις Αλυκές.

Αγοράκι ηλικίας 11ετών που ήταν με τον πατέρα του στην προβλήτα και ψάρευαν, αισθάνθηκε ξαφνικά ζάλη και έπεσε στα βράχια με το κεφάλι.

Το περιστατικό τραυματισμού σημειώθηκε στις 13:30 και άμεσα στο σημείο έτρεξαν οι ναυαγοσώστες της παραλίας για να παρέχουν πρώτες βοήθειες.

Ο ανήλικος έφερε τραύματα στο κεφάλι και συγκεκριμένα στο μάγουλο και στο μέτωπο. Το δεύτερο στο μέτωπο ήταν πιο μεγάλο, ενώ ο μικρούλης είχε σφηνωμένο σιδερένιο αντικείμενο από το καλάμι καθώς πέφτοντας στα βράχια χτύπησε πάνω σε αυτό.

Οι ναυαγοσώστες της LifeguardVolos σταμάτησαν την αιμορραγία, επιδένοντας τα τραύματα και στη συνέχεια τον τοποθέτησαν σε φορείο και τον μετέφεραν στον δρόμο, για τον παραλάβει άμεσα πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Δεν είναι γνωστό γιατί ο 11χρονος αισθάνθηκε ζάλη. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου εισήχθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών παρέμεινε νοσηλευόμενος στην Παιδιατρική Κλινική. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υγεία του δεν κινδυνεύει και ο λόγος της παραμονής του στο Αχιλλοπούλειο είναι για πρόληψη.