1 2
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024 02:29
ΒόλοςΤοπικά

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Τάσο Μπατζιάκα


Σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης ο Βόλος «αποχαιρετά» τον Τάσο Μπατζιάκα, πρώην αντιδήμαρχο Βόλου και διακεκριμένο οδοντίατρο της πόλης, που έφυγε από τη ζωήσε ηλικία 79 χρόνων, μετά από γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο «αθόρυβα», έχοντας μέχρι την τελευταία στιγμή στο πλευρό του την αγαπημένη του σύζυγο Μαρία και τα δύο του παιδιά.

Το άγγελμα του θανάτου του έκανε γνωστό ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος με ανάρτησή του στα socialmedia, συγκλονισμένος για την απώλεια ενός εκ των πλέον στενών συνεργατών του.

«Οδυνηρή μέρα η σημερινή τόσο για μένα, όσο και για το σύνολο της αυτοδιοικητικής μας παράταξης αφού θρηνούμε τον θάνατο του πολύτιμου φίλου και ανεκτίμητου συνεργάτη, του Τάσου Μπατζιάκα.

Ο Τάσος έγραψε την δική του λαμπρή ιστορία στην τοπική κοινωνία με τεράστια προσφορά τόσο ως γιατρός, όσο και ως αυτοδιοικητικός και αθλητικός παράγοντας και διακρίθηκε για το εξαιρετικό ήθος, την πραότητα και την ευγένεια της ψυχής του.

Ο Τάσος Μπατζιάκας είναι σίγουρο ότι θα λείψει απ’ όλους. Στην όμορφη οικογένεια του εύχομαι δύναμη και κουράγιο. Αντίο φίλε. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ», έγραψε ο δήμαρχος.

Ο Τάσος Μπατζιάκας γεννήθηκε στο Αερινό Βελεστίνου. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ διετέλεσε αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου επί προεδρίας Αθ. Κυριάκου. Υπήρξε μέλος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας για οκτώ έτη, ως σύνδεσμος νεολαίας.

Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος το 2002 και το 2010 με δήμαρχο τον Κυριάκο Μήτρου, ενώ έως το 2006 διετέλεσε πρόεδρος του ΚΑΠΗ Βόλου. Εξελέγη τρεις φορές Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας (ΕΠΣΘ). Από το 2014 είχε ενταχθεί στον συνδυασμό του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέο «Νέα Εποχή- Νέα Δυναμική» και εκλεγόταν πάντα στις πρώτες θέσεις. Διατέλεσε αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Τουρισμού και Ανάπτυξης αυτά τα χρόνια, ενώ επίσης ήταν ο πρώτος πρόεδρος του φορέα που ανέλαβε να λειτουργήσει το Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, μόλις παραχωρήθηκε στον Δήμο Βόλου.

Τον Ιούλιο του 2023 ανακοίνωσε πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, εκφράζοντας τη στήριξή του και πάλι στο πρόσωπο του Αχιλλέα Μπέου και του συνδυασμού της δημοτικής αρχής. Ηδη δοκιμαζόταν σκληρά από τον καρκίνο και είχε επιλέξει να δώσει αυτή τη δύσκολη μάχη για τη ζωή του απερίσπαστος.

Ζωή συνυφασμένη με την προσφορά

Ο Τάσος Μπατζιάκας έφυγε για το μεγάλο ταξίδι μετά από μία γεμάτη ζωή σημαντικής προσφοράς στην πόλη, η οποία εκκινούσε από την αγάπη του για τον συνάνθρωπο.

Μεγαλωμένος σε μία φτωχή οικογένεια, σε δύσκολα χρόνια, κατάφερε να σπουδάσει οδοντίατρος και από τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του ενασχόλησης πέτυχε να καταξιωθεί στον κλάδο του.

Οι ασθενείς του τον αγαπούσαν, οι συγχωριανοί του τον καμάρωναν και οι συνάδελφοί του τον θεωρούσαν «δάσκαλο», καθώς βοηθούσε πάντα τους νεότερους οδοντίατρους να «σταθούν» στα πόδια τους.

Δικαιολογημένα θεωρούνταν από συναδέλφους και συνεργάτες βασικό και πολύτιμο στέλεχος της οδοντιατρικής στον Βόλο.

Ολοι θα τον θυμούνται πάντα με τα πιο όμορφα συναισθήματα, όπως αξίζει σε έναν άνθρωπο με Α κεφαλαίο. Έναν άνθρωπο που αγαπούσε τον τόπο του, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον αθλητισμό.

Προσέφερε ουσιαστικά στους συμπολίτες του μέσα από την δραστηριοποίησή του στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, αλλά και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο, το οποίο υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια από διάφορες θέσεις.

Νοιαζόταν το ίδιο για τα μικρά και τα μεγάλα. Το τίμημα ήταν να είναι συνεχώς φορτωμένος με αγωνίες και άγχος, όπως λένε οι επιστήθιοι φίλοι του.

Οι κοινωνικές του αναφορές, η διαρκής εφηβική διάθεσή του να μάχεται αδικίες και τα κακώς κείμενα, γι’ αυτό και έχαιρε της εκτίμησης όλων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

«Εφυγε» ένα ανοιχτό μυαλό. Ενας άνθρωπος με ταυτότητα, με γνώμη και άποψη για την επιστήμη και την κοινωνία», έλεγαν άνθρωποι του κοντινού περιβάλλοντός του και μιλούσαν παράλληλα για τη Μαρία, τη συνοδοιπόρο και σύντροφο στη ζωή του, που φορτώνεται βαρύ φορτίο. «Το αβάσταχτο φορτίο της οδύνης για την απώλεια του αγαπημένου της, αλλά και την ευθύνη και φροντίδα να είναι πάντα με αγάπη γιομάτη η καρδιά των παιδιών τους, Βασίλη και Ευαγγελίας».

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου , στις 11 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στο Κοιμητήριο.

To volosday.gr εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.