ΘεσσαλίαΛάρισα

Ο πρόεδρος της Καρίτσας για το προσφυγικό: «Δεν είμαστε χρυσαυγίτες, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι»

«Σε αναμμένα κάρβουνα» εξακολουθούν να βρίσκονται οι κάτοικοι της Καρίτσας του δήμου Αγιάς για το φλέγον θέμα του προσφυγικού που τους απασχολεί, μετά την εγκατάσταση 73 προσφύγων στο ξενοδοχείο «Δοχός» και το γεγονός ότι αναμένονται άλλα 40 άτομα (έφηβοι, ηλικίας 12-18 ετών) τα οποία θα εγκατασταθούν στο ξενοδοχείο «Βίλα Χριστίνα» που βρίσκεται μέσα το χωριό της Καρίτσας.

Οι κάτοικοι δεν έχουν κάποια ενημέρωση για το πότε ακριβώς θα φτάσει το πούλμαν με τους νεαρούς πρόσφυγες στην Καρίτσα, όμως βρίσκονται σε ετοιμότητα και με την έλευσή του είναι πανέτοιμοι να κατεβούν και πάλι στον δρόμο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν καθώς είναι εντελώς αντίθετοι με το να έρθουν και άλλοι πρόσφυγες στο χωριό τους, ισχυριζόμενοι ότι η Καρίτσα με τους 350 μόλις μόνιμους κατοίκους δεν αντέχει άλλο κόσμο.

Μάλιστα οι κάτοικοι είναι πολύ ενοχλημένοι από το γεγονός ότι ορισμένοι, όπως σημειώνουν, τους «φόρεσαν» την ταμπέλα ρατσιστές και χρυσαυγίτες.

Ο πρόεδρος της Καρίτσας για το προσφυγικό στο onlarissa.gr: «Δεν είμαστε χρυσαυγίτες, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι»

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Βασίλης Τσάκνης δηλώνει στην onlarissa.gr: «Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε. Όλο το χωριό είναι ενωμένο και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας έτσι ώστε να μην έρθουν άλλοι πρόσφυγες στον τόπο μας. Είμαστε ένα δημοκρατικό και φιλόξενο χωριό, δεν είμαστε ούτε χρυσαυγίτες, ούτε ρατσιστές όπως πολλοί έσπευσαν να μας αποκαλέσουν, απλά δεν είναι δυνατόν σε ένα χωριό με τόσους λίγους κατοίκους, να έρθει για εγκατάσταση ένας τόσο μεγάλος αριθμός προσφύγων».

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ;

Στο μεταξύ οι κάτοικοι της Καρίτσας έχουν ανοιχτή επικοινωνία με αυτούς της Καλλιπεύκης, οι οποίοι επίσης εναντιώνονται στο ενδεχόμενο εγκατάστασης προσφύγων στην κοινότητά τους.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να λάβουν μέτρα διαμαρτυρίας έχοντας κοινό μέτωπο τις επόμενες ημέρες, με δράση που θα σχεδιάσουν το επόμενο διάστημα.

 

 

Πηγή: onlarissa.gr