Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023 07:29
Χωρίς κατηγορία

Κανονικά θα γίνει φέτος το παζάρι του Αλμυρού


Κανονικά θα γίνει φέτος η ετήσια εμποροπανήγυρη του Δήμου Αλμυρού, μετά από δυο χρόνια αναστολής λειτουργίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μάλιστα, μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα να επέλθουν μια σειρά ρυθμίσεων κατ΄ εξαίρεση του Κανονισμού Λειτουργίας της που έχει ψηφισθεί το 2018, για λόγους ασφαλείας.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγ. Χατζηκυριάκος, «οφείλουμε να λάβουμε, στο μέτρο του δυνατού και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και Αρχές, κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για την προστασία δημοτών, επισκεπτών αλλά και συμμετεχόντων. Μετά από κάλεσμα προς τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού και τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν τυχόν αλλαγές που απαιτούνται για τη δημιουργία Διόδων Πρόσβασης Υπηρεσιακών Οχημάτων σε περίπτωση Έκτακτης Ανάγκης, Διόδων Διαφυγής ομοίως σε περίπτωση Έκτακτης Ανάγκης αλλά και για την καλύτερη χωροταξική οργάνωση που εξασφαλίζει για όλους ποιότητα και ασφάλεια.

Οι ρυθμίσεις που εγκρίθηκαν κατ’ εξαίρεση του Κανονισμού Λειτουργίας είναι:
-«Άρθρο 4: Αποτύπωση Χώρων Εμποροπανήγυρης προς διάθεση» κατάργηση παραπηγμάτων για λόγους Πολιτικής Προστασίας από ενδεχόμενους κινδύνους είτε πυρκαγιάς είτε ατυχήματος ως εξής:
Στη Ζώνη Α’, κατάργηση των παρακάτω παραπηγμάτων με τα νούμερα:
-297 και 298 ώστε να απελευθερωθεί η είσοδος του Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου επί της οδού Μητάκου.
-307 και 308 διότι η ύπαρξή τους στενεύει επικίνδυνα το πλάτος του δρόμου και δημιουργείται συμφόρηση ακόμη και κατά τη διέλευση πεζών.
-541 ώστε να μένει ελεύθερη η πρόσβαση στον υπάρχοντα στο σημείο αυτό κρουνό.
Στη Ζώνη Β’, κατάργηση των παρακάτω παραπηγμάτων με τα νούμερα:
-154 και 155, με σκοπό τη Δημιουργία Διόδου Διαφυγής προς το ρέμα Ξεριά, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και ανάγκης εκκένωσης του χώρου. Ο χώρος εκεί θα διαμορφωθεί ανάλογα από την αρμόδια Υπηρεσία, ώστε να είναι εφικτή η πρόσβαση και ασφαλής η διέλευση.
-325 και 326 ώστε να απελευθερωθεί η είσοδος- έξοδος του Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου επί της οδού Αεροπόρου Γιόλδαση.
-353 και 354 διότι από την πρόσφατη καταμέτρηση προκύπτει ότι τα εν λόγω παραπήγματα στενεύουν επικίνδυνα το πλάτος της οδού.
-365-366 και 367 ώστε να απελευθερωθεί η είσοδος του Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου επί της οδού Φιλελλήνων, έναντι της εισόδου του Κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
-401, γιατί από την πρόσφατη καταμέτρηση προκύπτει ότι η ύπαρξή της στενεύει μη ασφαλώς το πλάτος της οδού.
-413 έως 416 άνοιγμα εισόδου Τεχνικού Λυκείου από Στρατηγού Βελέντζα.
Στη Ζώνη Γ’, κατάργηση των παρακάτω παραπηγμάτων με τα νούμερα:
-71-72-73 και 74 ώστε να μένει ελεύθερη η είσοδος του Κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Αλμυρό, ενώ στο σημείο αυτό υπάρχει κρουνός και είναι αναγκαίο να είναι άμεση η πρόσβαση και η χρήση του σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (πυρκαγιά).
-461, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος χώρος κατά την είσοδο του Παζαριού. Έτσι θα είναι εύκολη η πρόσβαση κάθε χρήσης οχήματος (πυροσβεστικό, ασθενοφόρο, αστυνομικό όχημα) σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
-471, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος εγκατάστασης Κλιμακίου Δήμου – Αστυνομίας και Πυροσβεστικής προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος έλεγχος και ο συντονισμός κάθε έκτακτης τυχόν συνθήκης.
Στη Ζώνη Δ’, κατάργηση των παρακάτω παραπηγμάτων με τα νούμερα:
-510 και 511. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί άνοιγμα διαδρόμου πλάτους 6 μ. στον χώρο του λούνα παρκ ώστε να υπάρχει ελεύθερη και ασφαλής πρόσβαση και άμεση διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης.
-563 έως 579 από την πλευρά του καταστήματος Χρήστου Μόκα, για λόγους ασφάλειας και πολιτικής προστασίας ώστε να μπορεί να διέρχεται όχημα έκτακτης ανάγκης απευθείας προς το χώρο του λούνα παρκ.
-501 διότι στο σημείο αυτό υπάρχει κουτί της ΔΕΗ.
Όπου δημιουργηθούν κενά θα τοποθετηθούν σημάνσεις και κόκκινες διαγραμμίσεις επί των οδών. Τυχόν παραβίαση τους θα επισύρει αντίστοιχα πρόστιμα, όπως προβλέπεται παρακάτω.
Σε περίπτωση διαπίστωσης παράβασης θα επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το ύψος του μισθώματος του αντίστοιχου παραπήγματος και για την περίπτωση του λούνα παρκ ίσο με το ύψος του πιο υψηλού μισθώματος εκ των παραπηγμάτων».