Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024 04:21
Ελλάδα

Η στιγμή που οδηγός στην Κοζάνη έρχεται αντιμέτωπος με 5 αρκούδες – Δείτε το viral βίντεο που τράβηξε


Οι αρκούδες στη Σιάτιστα εμφανίζονται στο δρόμο και το βίντεο που πρόλαβε να τραβήξει ο οδηγός από την Κοζάνη, κάνει το γύρο του διαδικτύου…

Οι αρκούδες στη Σιάτιστα κατηφόρισαν σε μια προσπάθει να βρουν τροφή και τη στιγμή που ο οδηγός περνούσε από το σημείο, επέστρεφαν στο βουνό. Το βίντεο από την Κοζάνη δείχνει όλα όσα έγιναν εκείνα τα δευτερόλεπτα. Τις εικόνες που είδε ο οδηγός στο σημείο και τον ανάγκασαν να μειώσει ταχύτητα. Οι αρκούδες στην περιοχή είναι πολλές και τα τελευταία χρόνια μπαίνουν όλο και συχνότερα σε κατοικημένες περιοχές. Οι «συναντήσεις» με κατοίκους είναι διαδοχικές με πολλούς να εκφράζουν φόβους και να ζητούν τη λήψη μέτρων για τη μείωση των κινδύνων.

Μια απρόσμενη συνάντηση είχε ένας οδηγός έξω από τη Σιάτιστα στην Κοζάνη ενώ βρισκόταν με το αυτοκίνητό του, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιοποίησε το radiosiatista, πέντε αρκούδες κάνουν την εμφάνισή τους και περνούν τον δρόμο, ενώ συνεχίζουν τη βόλτα τους ανεβαίνοντας την πλαγιά.

Ο οδηγός κόβει ταχύτητα και προσπαθεί να τραβήξει με το κινητό του τηλέφωνο τις επίμαχες εικόνες. Κάποια στιγμή κορνάρει και βλέπει τις αρκούδες να ανεβαίνουν την πλαγιά. Ευτυχώς δεν κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του. Ο οδηγός ήταν μόνος στο αυτοκίνητο και το βίντεο που τράβηξε γίνεται viral.

Η Σιάτιστα είναι ορεινό χωριό του Δήμου Βοΐου στην Κοζάνη. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νομού, στις νότιες πλαγιές του Άσκιου (Σινιάτσικου) όρους, 28 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης σε υψόμετρο 920 μέτρων. Έχει πληθυσμό 5.400 κατοίκων, πολλοί από τους οποίους έχει τύχει να δουν αρκούδες από κοντά, στα βουνά της περιοχής.

Παρελθόν φαίνεται να αποτελεί ο κίνδυνος αφανισμού της καφέ αρκούδας στη χώρα μας, αφού την τελευταία δεκαετία ο πληθυσμός της έχει αυξηθεί κατά 50%. Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε το 2019 ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «Αρκτούρου», Παναγιώτης Στεφάνου, ο αριθμός των ζώων από 300 τη δεκαετία του 2000, πλέον έχει αυξηθεί σε 450, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ζώων βρίσκεται σε καλή κατάσταση.