Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024 18:05
Χωρίς κατηγορία

Επιτέλους! Από αρχές Μαΐου δωρεάν γεύματα σε μαθητές και στον Βόλο


Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η διάθεση των δωρεάν γευμάτων σε 2.884 μαθητές δημοτικών σχολείων του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου και των γύρω περιοχών που εντάσσονται στον Δήμο.
Έστω και στο παραπέντε τα γεύματα θα προσφέρονται στους μαθητές που τόσο τα έχουν ανάγκη εξαιτίας της οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζουν πολλά νοικοκυριά. Βέβαια μέχρι το τέλος της διδακτικής χρονιάς απομένει ενάμιση μήνας περίπου, επομένως ο χρόνος δεν είναι μεγάλος. Ακόμη και έτσι, όμως οι μαθητές του Βόλου θα λάβουν μια δωρεάν υπηρεσία του κράτους που ήδη συνομήλικοί τους από άλλα σχολεία την απολαμβάνουν.
Χθες στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας εστάλη έγγραφο του ΟΠΕΚΑ, το οποίο δίνει το «πράσινο φως» για την έναρξη του προγράμματος και στον Δήμο Βόλου.
Σημειώνεται πως ο Βόλος ήταν ένας από τις έξι Δήμους πανελλαδικά που δεν είχαν τη δυνατότητα τα παιδιά να λαμβάνουν δωρεάν τα γεύματα το μεσημέρι, λόγω ενστάσεων από εταιρείες στον σχετικό διαγωνισμό.
Στον Βόλο η τελευταία φορά που μοιράστηκαν γεύματα σε μαθητές ήταν τέλη Φεβρουαρίου του 2022, δηλαδή πριν ένα και πλέον χρόνο.
«Το έγγραφο που λάβαμε χθες από τον ΟΠΕΚΑ του υπουργείου Εργασίας επισημαίνεται πως τα δωρεάν γεύματα για τους μαθητές θα ξεκινήσουν να διατίθενται αρχές Μαΐου» τόνισαν πηγές από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Οι ωφελούμενοι μαθητές αναμένεται να είναι περίπου 2.884 από 30 σχολεία βάσει βέβαια των στοιχείων που υπήρχαν στην αρχή της σχολικής χρονιάς.
Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν πως η εξασφάλιση των πόρων προέρχεται από διαφορετική πηγή σε σχέση με το γενικό πρόγραμμα δωρεάν σίτισης των μαθητών το οποίο σε πολλούς δήμους της χώρας εφαρμόστηκε κανονικά από την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.
Η μη πραγματοποίηση του προγράμματος σίτισης στα σχολεία του Βόλου είχε προκαλέσει τον προβληματισμό και την αντίδραση των γονέων που θα ήθελαν τα παιδιά τους να σιτίζονται στο σχολείο λαμβάνοντας παράλληλα και γεύσεις μεσογειακής διατροφής.