ΜαγνησίαΤοπικάΧωρίς κατηγορία

Αίτημα για Ναυτική Ακαδημία στα Καλά Νερά

Τη στήριξη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ώστε ο στρατός να βοηθήσει με τα μηχανήματά του για τη διάνοιξη των αγροτικών δρόμων, που υπέστησαν ζημιές μετά την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, ζήτησε από τον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός.
Στη συνάντησή τους ο κ. Μιτζικός τόνισε πως είναι αναγκαία η βοήθεια της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών και σημείωσε πως η ίδρυση Ναυτικής Ακαδημίας είναι στους σχεδιασμούς του Δήμου που πρέπει να υποστηριχθούν.
Θετικός εμφανίστηκε ο κ. Παναγιωτόπουλος, που δήλωσε ότι θα εξετάσει τις υπηρεσιακές δυνατότητες για την αγροτική οδοποιία και σε ότι αφορά στο ζήτημα της ίδρυσης Ναυτικής Ακαδημίας στα Καλά Νερά, ο υπουργός δήλωσε περιμένει γραπτή αναφορά από τον Δήμο με το σχετικό αίτημα.

Η Δημοτική Αρχή σύμφωνα με τον κ. Μιτζικό, στηρίζει την παρουσία των Αμερικανών στρατιωτών στο Στεφανοβίκειο και μετέφερε στον υπουργό τη διάθεσή του να χρησιμοποιηθούν και οι εγκαταστάσεις στο Μαλάκι και στα Καλά Νερά για τις ανάγκες εγκατάστασής τους αν χρειαστεί.

Επίσης συναντήθηκε χθες και με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Απόστολος Διανέλλος, μαζί με συνεργάτες του δημάρχου.

Σημειώνεται ότι με υπόμνημά του ο Δήμος Νοτίου Πηλίου έχει ζητήσει τη χρηματοδότησή του λόγω των αυξημένων αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή, στον τομέα πολιτικής προστασίας. Ειδικότερα, ο Δήμος ζητεί εξοπλισμό και οχήματα συνολικής αξίας 231.000 ευρώ, όπως τρία υδροφόρα πυροσβεστικά (4×4), ένα φορτηγό, πέντε γεννήτριες, πέντε αντλίες και 40 πυροσβεστικούς κρουνούς.
«Ενημερώσαμε τον γενικό γραμματέα ότι είναι ένα θέμα που επείγει και ο Δήμος έχει ανάγκη από τα συγκεκριμένα οχήματα για την πολιτική προστασία» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Μιτζικός. Το θέμα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, θα προωθηθεί αρμοδίως.

Αίτημα για την παράταση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας
Την υποβολή αιτήματος για παράταση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας ενέκρινε με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νοτίου Πηλίου, στην τελευταία συνεδρίασή του. Το αίτημα των εργαζομένων είναι να παραταθεί το πρόγραμμα λόγω των αυξημένων αναγκών σε προσωπικό, τη μείωση του οικονομικού κόστους του Δήμου για τη μισθοδοσία των εν λόγω υπαλλήλων, αφού το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο.
Μέσω του προγράμματος είχαν προσληφθεί 43 άτομα στον Δήμο, η πλειοψηφία των οποίων απασχολείται στο τμήμα Καθαριότητας και Πρασίνου. Οι 38 εξ αυτών είχαν αποδεχθεί την τετράμηνη παράταση που είχε δοθεί και παρέμειναν στις θέσεις τους.

Η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου αναμένει τις οριστικές αποφάσεις του υπουργείου για το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς ενδιαφέρεται για την κάλυψη 46 θέσεων στον Δήμο