MobileΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Μηνύσεις για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος κατά ΕΡΓΗΛ και EUROBANK – Κλείνουν οι λογαριασμοί

Να κλείσουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της ΔΕΥΑΜΒ, πλην του λογαριασμού που αφορά τη μισθοδοσία των εργαζομένων, εισηγήθηκε σήμερα στο Δ.Σ. της Επιχείρησης ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχ. Μπέος, μετά τη νέα κατάσχεση ποσού 480.000 ευρώ από την εταιρεία ΕΡΓΗΛ. Το Δ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του κ..Αχ. Μπέου

Ο Αχ. Μπέος έκανε λόγο τυχοδιωκτική επιδρομή στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ από την ΕΡΓΗΛ και επιτέθηκε στις δικαστικούς λειτουργούς και τράπεζες, λέγοντας πως οι τράπεζες είναι ό,τι πιο βρώμικο υπάρχει στην Ελλάδα και μεταξύ άλλων ευθύνονται  για την εξαθλίωση της Ελλάδας.

«Επειδή μιλάμε για τυχοδιώκτες, για ένα σύστημα συναλλαγής, η ΔΕΥΑΜΒ είναι υποχρεωμένη, εκτός από τον λογαριασμό μισθοδοσίας, όλοι οι άλλοι λογαριασμοί να είναι ανενεργοί και δεν θα ξαναμπούν λεφτά στις τράπεζες», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Τίθενται πολλά ερωτήματα προς όλες τις κατευθύνσεις και αίρεται η εμπιστοσύνη προς όλες τις κατευθύνσεις», είπε.

Μηνύσεις για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος κατά

νομίμων εκπροσώπων της ΕΡΓΗΛ  και της EUROBANK

Στο μεταξύ από το Δήμο Βόλου και τη ΔΕΥΑΜΒ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η εργολαβική εταιρεία ΕΡΓΗΛ, η οποία φέσωσε με 12.000.000€ τη ΔΕΥΑΜΒ για έργο που ποτέ δεν ολοκλήρωσε , τώρα προσπαθεί να διασπαθίσει άλλα τόσα λόγω της εγκληματικής αδράνειας που επέδειξαν κατά το παρελθόν οι τότε υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ, έχοντας στα χέρια της αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου.

Πρόκειται για ένα τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο το οποίο μόνο η νυν δημοτική αρχή ανέδειξε και πολεμά όσο ποτέ, κάτι που δεν έπραξε κανένας άλλος από όσους υποχρεούνταν κατά το πρόσφατο και απώτερο παρελθόν.

Και ενώ η ΕΡΓΗΛ δεν κατάφερε να αρπάξει τα 9.209.772,94 €. που προσπάθησε πέρυσι, φέτος  από την αρχή του χρόνου προσπαθεί με συνεχείς συντηρητικές και αναγκαστικές κατασχέσεις να υφαρπάξει για δήθεν τόκους ποσό περί το 1.418.518,00€  από τα διαθέσιμα της ΔΕΥΑΜΒ. Στις 19.04.2019 επέδωσε νέο κατασχετήριο στις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται η ΔΕΥΑΜΒ. Άμεσα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα η ΔΕΥΑΜΒ και πριν ακόμη της επιδοθεί οποιοδήποτε δικόγραφο κατέθεσε ανακοπές, αιτήσεις αναστολής και δίκασε την Μεγάλη Πέμπτη δύο προσωρινές διαταγές στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ήδη δυνάμει των από 25.04.2019 προσωρινών διαταγών ο κ. Πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ανέστειλε την διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, ωστόσο,  σε αντίθεση με όλες τις άλλες τράπεζες, η ΕURΟΒΑΝΚ αυτοβούλως προέβη σε δήλωση τρίτου, ενώ παρέδωσε παρανόμως προς την ΕΡΓΗΛ διαθέσιμα από λογαριασμό που γνώριζε ότι είναι ακατάσχετος και  παρά το από 20.04.2019 εξώδικο που της αποστείλαμε.

Ήδη, σήμερα η ΔΕΥΑΜΒ προβαίνει στην κατάθεση μηνύσεως για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος κατά των νομίμων εκπροσώπων της ΕΡΓΗΛ  και της EUROBANK και έπεται η άμεση κατάθεση αγωγής για την επιστροφή όλων των χρημάτων.

Δηλώνουμε δε απερίφραστα ότι οποιαδήποτε μεθόδευση εις βάρος της ΔΕΥΑΜΒ και του Βολιώτικου λαού θα μας βρίσκει πάντοτε απέναντι και θα συνεχίσουμε πάση δυνάμει να διεκδικούμε μέχρι τελευταίου ευρώ την επιστροφή όλων των χρημάτων που αχρεωστήτως έχει διασπαθίσει η ΕΡΓΗΛ  ενώ πλησιάζει και η ώρα που θα λογοδοτήσουν όλοι οι υπεύθυνοι και ενώπιον της Ποινικής Δικαιοσύνης.