Ανησυχία προκάλεσε το βράδυ της Τρίτης ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε ανοιχτά της Σκοπέλου, με τη δόνηση να γίνεται αισθητή όχι μόνο στις Βόρειες Σποράδες αλλά και στον Βόλο και σε πολλές περιοχές της Μαγνησίας.
Ο σεισμός καταγράφηκε στις 22:17 και, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, είχε μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 21 χιλιόμετρα βόρεια της Σκοπέλου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.
Η δόνηση έγινε άμεσα αισθητή στη Σκόπελο, τη Σκιάθο και την Αλόννησο, ενώ αρκετοί κάτοικοι ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν τον σεισμό και στον Βόλο, καθώς και σε άλλες περιοχές της Μαγνησίας. Παρά την ένταση της δόνησης, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.
Ωστόσο, η σεισμική δραστηριότητα δεν σταμάτησε εκεί. Λίγα μόλις λεπτά αργότερα ακολούθησε σειρά μετασεισμών, διατηρώντας σε επιφυλακή τους κατοίκους της περιοχής.
Από τις 22:28 έως τις 23:42 καταγράφηκαν πέντε μετασεισμοί, με μεγέθη που κυμάνθηκαν από 1,2 έως 2,3 Ρίχτερ. Η ισχυρότερη μετασεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 02:29 τα ξημερώματα της Τετάρτης, με μέγεθος 3,4 Ρίχτερ, επιβεβαιώνοντας τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.













