1 2
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024 21:29
ΒόλοςΤοπικά

Αγχίαλος: Απάτη με πρόσχημα χρηματοδότηση από πρόγραμμα ΕΣΠΑ


Απάτη αποδείχθηκαν τα τηλεφωνήματα που δέχθηκαν στις 12 Ιουνίου 2020, ένας 41χρονος κι ο 70χρονος πατέρας του, από έναν 47χρονο κρατούμενο των φυλακών Τρικάλων, με πρόσχημα χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ενώ τα χρήματα που κατάφερε να τους αποσπάσει κατέληξαν στον λογαριασμό μίας 28χρονης κατοίκου Κέρκυρας.

Οι δύο κατηγορούμενοι, καταδικάστηκαν ερήμην, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο μεν 47χρονος για απάτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και η 28χρονη για συνέργεια σε απάτη τελεσθείσα κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Μάλιστα ο 47χρονος αρνήθηκε με δήλωσή του να παρευρεθεί στη δίκη κι έτσι δεν έγινε η μεταγωγή του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στις 12 Ιουνίου 2020, ο 47χρονος κατηγορείται ότι κάλεσε τον 41χρονο κάτοικο Αγχιάλου και προσποιούμενος τον υπάλληλο συγκεκριμένης τράπεζας, τον έπεισε ότι είναι δικαιούχος ποσού από πρόγραμμα ΕΣΠΑ ύψους 46.250 ευρώ, πείθοντάς τον να καταβάλλει, προκειμένου να λάβει τα χρήματα, ποσό 2.000 ευρώ σε λογαριασμό που ανήκε στην 28χρονη. Μέσω του ίδιου τηλεφωνικού αριθμού, ο κατηγορούμενος επικοινώνησε εκ νέου με τον 41χρονο και με το ίδιο πρόσχημα, του ζήτησε να καταβάλλει μέσω online εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, ποσό 5.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος, επικοινώνησε με τον 70χρονο πατέρα του 41χρονου και με το πρόσχημα ότι ο γιος του δικαιούται χρήματα μέσω ΕΣΠΑ, του ζήτησε να καταβάλλει σε λογαριασμό της 28χρονης ποσό 3.500 ευρώ.

Πατέρας και γιος διαπίστωσαν ότι ουδέποτε ο γιος ήταν δικαιούχος προγράμματος ΕΣΠΑ κι όταν διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για απάτη κι ότι πλήρωσαν 10.500 ευρώ για δήθεν πρόγραμμα, κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία. Η αστυνομία, ταυτοποίησε τον αριθμό του τηλεφώνου και τον αριθμό λογαριασμού που κατέληξαν τα χρήματα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο κατηγορουμένων.

Ο 47χρονος, καταδικάστηκε σε 27 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και 1.000 ευρώ δικαστικά έξοδα για τον γιο και τον πατέρα έκαστο και η 28χρονη, καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και 1.000 ευρώ δικαστικά έξοδα για τον γιο και τον πατέρα έκαστο.