Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 17:32
Τοπικά

Μαγνησία: Μαζικές καταλήψεις σχολείων από τη Δευτέρα;






Μαζικά λουκέτα αναμένεται να κλειδώσουν την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου, σε σχολεία του νομού, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης των μαθητών που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι μαθητές ετοιμάζονται για καταλήψεις και πορείες σε όλη τη χώρα και δίνουν ραντεβού στους δρόμους στις 7 Νοεμβρίου. Πρόβα… τζενεράλε στο Βόλο, είχε γίνει στις 19 Οκτωβρίου, οπότε και μαθητές από έξι σχολεία τα 1ο, 2ο, 3ο, 5ο, 7ο και 8ο Λύκεια Βόλου, είχαν προχωρήσει σε πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στη συνέχεια στο Δημαρχείο Βόλου. Τότε σε κατάληψη τέλεσε το 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου, που ήταν το πρώτο σχολείο στο οποίο κλείδωσε λουκέτο.

Από τότε μαθητές έλεγαν ότι προσανατολίζονται σε πιο δυναμικές μορφές αγώνα για τις 7 Νοεμβρίου. Το κίνημα έχει αρχίσει να «φουντώνει» τις τελευταίες ημέρες μέσω facebook.

Ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους μαθητές θα είναι και η μαθητική κοινότητα του Γυμνασίου Σκιάθου, που με την κατάληψη θα κορυφώσει τον αγώνα της για την πλήρωση των κενών στο σχολείο. Ηδη, οι μαθητές έχουν στείλει επιστολή στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, ενώ είχαν διαμαρτυρηθεί και κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, οπότε και επιβραδύνοντας το βήμα τους κατευθύνθηκαν προς την εξέδρα και επέδωσαν στον αντιδήμαρχο επιστολή με τα αιτήματά τους.

Οι μαθητές του γυμνασίου Σκιάθου έχουν στο πλευρό τους γονείς τους, που διαμαρτύρονται για τις ώρες που χάνουν τα παιδιά τους από το σχολείο λόγω των κενών που δεν καλύφθηκαν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μάλιστα χθες, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Σκιάθου, είχε γενική συνέλευση, στην οποία κλήθηκε και η διευθύντρια του σχολείου, προκειμένου να τους μιλήσει για τις κενές ώρες που υπάρχουν στο σχολικό πρόγραμμα.

εφ.ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ