Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 10:27
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστάτωση από αποκαλύψεις Χουλιάρα για τις περιοχές που περιμένουν σεισμό – Επιβεβαιώνει Τσελέντη






Μεγάλη αναστάτωση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Ακη Τσελέντη, μετά και το σεισμό της Ιταλίας, ότι υπάρχουν στοιχεία για δύο περιοχές της χώρας όπου αναμένεται μεγάλος σεισμός, περιοχές για τις οποίες μάλιστα έχει ενημερωθεί η πολιτεία.

 Με την ανησυχία να εντείνεται από φήμες που σκορπούν ορισμένοι δεξιά και αριστερά ο Διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας Γεράσιμος Χουλιάρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ εμφανίστηκε καθησυχαστικός ξεκαθαρίζοντας ότι είναι γνωστές οι περιοχές της χώρας  τις οποίες μελετούν  οι επιστήμονες. Είπε μάλιστα ότι θα εγώ θα σας πώ τρεις περιοχές, όχι δύο «το ελληνικό τόξο από Κεφαλονιά ως Ρόδο, ο Πατραϊκός, ο Κορινθιακός», συμπληρώνοντας μάλιστα ότι είναι περιοχές που γνωρίζουμε ακόμη και από την περίοδο που πηγαίναμε στο σχολείο και διευκρινίζοντας πώς αυτό δεν σημαίνει όμως ότι αυτές οι περιοχές γνωρίζουμε ότι θα πληγούν άμεσα από σεισμό. Διευκρίνισε πολλές φορές δε, ότι πρόκειται για περιοχές τις οποίς μ

Σε ερώτηση για το αν μπορούν οι επιστήμονες να κάνουν πρόβλεψη ο κ. Χουλιάρας είπω πως «χωρίς να ξέρουμε τον χρόνο, έχουμε κάνει τεράστια βήματα στην πρόβλεψη, όμως η πρόβλεψη απαιτεί και τον χρόνο οπότε ο χρόνος είναι το πιο κρίσιμο στοιχείο χωρίς αυτή την παράμετρο δεν μιλάμε για πρόβλεψη αλλά για εκτίμηση».

Kλείνοντας ο κ. Χουλιάρας τόνισε ότι το σημαντικό είναι τα κτίρια και η θωράκισή τους, λέγοντας ότι στην Ιταλία τα κτίρια «έλιωσαν», ενώ στην Ελλάδα ακόμη και σε παλιά κτίρια σε μεγάλους σεισμούς δεν έχουμε δει ποτέ τέτοιες εικόνες.