Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 13:55
Τοπικά

Διάρρηξη στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων στον «Κούκο»






ερίεργη διάρρηξη στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων του Δήμου Βόλου. Αγνωστοι τρύπωσαν στο χώρο παραβιάζοντας κλειδαριές, φαίνεται όμως ότι μπήκαν και έφυγαν άπραγοι, αφού δεν έλειπε ούτε… στυλό.

Η διάρρηξη εκτιμάται ότι έγινε μεταξύ 6 προχθές το απόγευμα και 7 χθες το πρωί, οπότε και τα γραφεία ήταν κλειστά. Οι υπάλληλοι φεύγουν στις έξι το απόγευμα και επιστρέφουν στη δουλειά τους την επομένη το πρωί.

Χθες το πρωί, όταν πήγαν στα γραφεία, οι υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι τα γραφεία ήταν ανοιχτά. Είχε παραβιαστεί με λοστό ή κατσαβίδι, όπως εκτιμάται η εξωτερική πόρτα που οδηγεί στα γραφεία, αλλά και η πόρτα του γραφείου του αντιδημάρχου δημοτικών κοιμητηρίων, Χρήστου Στεφόπουλου.

Επίσης είχε παραβιαστεί ο χώρος του κυλικείου, που βρίσκεται δίπλα από τα γραφεία.

Αμεσα κλήθηκε η ασφάλεια για να καταγράψει το συμβάν. Οι δράστες, άνοιξαν τα ντουλάπια, ανακάτεψαν τα συρτάρια από τα γραφεία, φαίνεται όμως ότι δεν βρήκαν αυτό που έψαχναν και έφυγαν με τα χέρια άδεια.

Όπως έγινε γνωστό, στο χώρο δεν φυλάσσονται χρήματα. Όμως οι δράστες δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε καν για τις μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών που υπάρχουν. Από τις πρώτες έρευνες διαπιστώθηκε ότι δεν λείπουν ούτε φάκελοι, ούτε αρχεία, ούτε βιβλία, ούτε καν… στυλό.

«Πρόκειται για μία περίεργη διάρρηξη. Δεν λείπει απολύτως τίποτα από τα γραφεία και προβληματιζόμαστε τι αναζητούσαν οι δράστες μέσα στα γραφεία», ανέφερε ο αντιδήμαρχος δημοτικών κοιμητηρίων Χρήστος Στεφόπουλος.

Η μόνη ζημιά που έγινε είναι στις κλειδαριές, που θα πρέπει να αντικατασταθούν.