Τοπικά

30χρονος είχε «ρημάξει» αυτοκίνητα – Εξιχνιάστηκαν 29 περιπτώσεις

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, 29 περιπτώσεις κλοπών και συγκεκριμένα 27 διαρρήξεις Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, μία κλοπή γυναικείας τσάντας και μία απόπειρα κλοπής από αποθήκη, οι οποίες έλαβαν χώρα την τελευταία εβδομάδα στην πόλη του Βόλου. Ως δράστης συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην πόλη, ένας 30χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα, ο 30χρονος χθες το μεσημέρι αποπειράθηκε να διαρρήξει αποθήκη 62χρονου, όμως έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου. Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι ο δράστης το τελευταίο επταήμερο προέβη σε σειρά αξιόποινων πράξεων.

Συγκεκριμένα, διέπραξε 27 διαρρήξεις σε σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε συνολικά τα χρηματικά ποσά των 206 ευρώ και 300 δολαρίων Η.Π.Α., δύο κινητά τηλέφωνα, ένα σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού (GPS), μία κιθάρα, διάφορα προσωπικά έγγραφα και άλλα μικροαντικείμενα των ιδιοκτητών και επίσης εισήλθε σε Ιερό Ναό και αφαίρεσε την τσάντα 67χρονης που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, μία φωτογραφική μηχανή, μικρό χρηματικό ποσό και άλλα προσωπικά της αντικείμενα.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, το οποίο κατασχέθηκε.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή του σε άλλα παρόμοια αδικήματα.