Δευτέρα, 29 Ιουνίου, 2026 06:01
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στροφή στην οικονομία με σύσκεψη στο Μαξίμου για μείωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ – Νέες περιοδείες στο Αιγάλεω και στη Θεσσαλία






Τη μεταφορά της πολιτικής αντιπαράθεσης στο πεδίο της οικονομίας, όπου εκτιμά ότι έχει σαφές πλεονέκτημα έναντι της αντιπολίτευσης, επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία, την ίδια ώρα που το κυβερνών κόμμα εντείνει τις περιοδείες, σηματοδοτώντας την αρχή μιας άτυπης και μακράς προεκλογικής περιόδου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Παρασκευή τη Νέα Σμύρνη και σήμερα θα περιοδεύσει στο Αιγάλεω, στρέφοντας εκ νέου την προσοχή του στην Αττική, που εξάλλου κατοικεί σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας και αποτελεί παραδοσιακά το βαρόμετρο των εκλογών.

Parapolitika Logo

Παραπολιτικά | Ειδήσεις – Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική
Μητσοτάκης: Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ, περιοδείες σε Αιγάλεω και Θεσσαλία
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στροφή στην οικονομία με σύσκεψη στο Μαξίμου για μείωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ – Νέες περιοδείες στο Αιγάλεω και στη Θεσσαλία
Νέος κύκλος παρεμβάσεων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει βάρος στην οικονομία με σύσκεψη για την ακρίβεια και εξορμήσεις στην περιφέρεια, σηματοδοτώντας την αρχή μιας άτυπης και μακράς προεκλογικής περιόδου

Μητσοτάκης: Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ, περιοδείες σε Αιγάλεω και Θεσσαλία
facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button
linkedin sharing button
print sharing button
sharethis sharing button
Προσθέστε το Parapolitika.gr στην
papachlimintzos4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
πριν μία ώρα
Κωστας Παπαχλιμιντζος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταφέρει την πολιτική αντιπαράθεση στο πεδίο της οικονομίας, όπου εκτιμά ότι έχει πλεονέκτημα, εντείνοντας τις περιοδείες στην Αττική και τη Θεσσαλία.
Σύσκεψη στο Μαξίμου με εκπροσώπους της βιομηχανίας και λιανεμπορίου για εύρεση ρεαλιστικής λύσης μείωσης των τιμών στα σούπερ μάρκετ και βασικά προϊόντα.
Η κυβέρνηση υλοποίησε μέτρα ελάφρυνσης για δανειολήπτες, με πάνω από 100.000 πολίτες να δουν μειώσεις στις μηνιαίες δόσεις, ακόμη και κατά 300 ευρώ.
Εγκρίθηκαν νέα μέτρα για ρύθμιση οφειλών σε 72 δόσεις, αύξηση του ακατάσχετου λογαριασμών και έκτακτη ενίσχυση οικογενειών με παιδιά ύψους 150 ευρώ.
Ο πρωθυπουργός τονίζει την αξιοπιστία της κυβέρνησης, ισχυριζόμενος ότι εννέα στις δέκα προεκλογικές δεσμεύσεις έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης.
Τη μεταφορά της πολιτικής αντιπαράθεσης στο πεδίο της οικονομίας, όπου εκτιμά ότι έχει σαφές πλεονέκτημα έναντι της αντιπολίτευσης, επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία, την ίδια ώρα που το κυβερνών κόμμα εντείνει τις περιοδείες, σηματοδοτώντας την αρχή μιας άτυπης και μακράς προεκλογικής περιόδου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Παρασκευή τη Νέα Σμύρνη και σήμερα θα περιοδεύσει στο Αιγάλεω, στρέφοντας εκ νέου την προσοχή του στην Αττική, που εξάλλου κατοικεί σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας και αποτελεί παραδοσιακά το βαρόμετρο των εκλογών.

Μητσοτάκης: Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ, περιοδείες σε Αιγάλεω και Θεσσαλία

Αύριο, Τρίτη, συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο με τις τελευταίες μεταρρυθμίσεις που θα έρθουν στη Βουλή το καλοκαίρι – αλλά και με την επιλογή του νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Την επόμενη εβδομάδα, από τις 6 Ιουλίου δηλαδή και μετά, σειρά για τις περιοδείες έχει η Θεσσαλία, μία απαιτητική πολιτικά και εκλογικά περιφέρεια για τη ΝΔ: Είναι η περιοχή που επλήγη σφόδρα από τη μεγάλη κακοκαιρία Daniel πριν από τρία χρόνια σχεδόν, η περιφέρεια που βρέθηκε στο επίκεντρο των αγροτικών κινητοποιήσεων προ εξαμήνου, ενώ η σκιά του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη πέφτει ακόμα βαριά.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη, του Υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου και εκπροσώπων της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου, με στόχο όλες οι πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι και να βρεθεί μία ρεαλιστική λύση για τη μείωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ – και όχι μόνο. Το παρών αναμένεται να δώσουν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Σπύρος Θεοδωρόπουλος, του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) Ιωάννης Γιώτης και της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας Ιωάννης Μασούτης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ότι η συζήτηση γίνεται «στο ανώτατο επίπεδο», με στόχο να υπάρξουν μειώσεις σε βασικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. «Το κρίσιμο που ζητάμε τώρα ως κυβέρνηση είναι να μειωθούν τιμές σε βασικά προϊόντα και να επιτευχθεί μια συμφωνία μείωσης αυτών των τιμών, ώστε να την αισθανθεί όσο είναι δυνατόν ο πολίτης, η μέση ελληνική οικογένεια, όταν πηγαίνει να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ», τόνισε.

Τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη ολοκλήρωσαν πάντως τον πρώτο κύκλο περιοδειών, στην Πελοπόννησο, προτάσσοντας την καλή πορεία της οικονομίας και τα νέα μέτρα που πέρασαν από τη Βουλή, όπως η διεύρυνση των δικαιούχων για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, η δυνατότητα ρύθμισης έως και σε 72 δόσεις για οφειλές που δεν είχαν ρυθμιστεί έως το τέλος του 2023, η αύξηση στο ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών στα 1.600 ευρώ για όλα τα χρέη προς Δημόσιο και τράπεζες και η έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς οικογένειες με παιδιά, ύψους 150 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια. Κυρίως όμως ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να επικοινωνηθεί η λύση που δόθηκε – κατόπιν και της απόφασης του Αρείου Πάγου – για τους δανειολήπτες που είχαν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη και πλέον θα δουν σημαντική ελάφρυνση στη μηνιαία δόση που πληρώνουν για την εξυπηρέτηση του δανείου τους. Σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις, περισσότεροι από 100.000 πολίτες θα δουν άμεσα τη δόση τους να μειώνεται ραγδαία, σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και κατά περίπου 300 ευρώ τον μήνα.

«Το ιδιωτικό χρέος είναι ίσως το πιο σύνθετο κοινωνικό αποτύπωμα της κρίσης. Μετριέται σε ανασφάλεια, σε καθυστερημένες αποφάσεις ζωής, σε ανθρώπους που νιώθουν ότι το παρελθόν εξακολουθεί να καθορίζει το μέλλον τους», τόνισε (στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης. Όπως ανέφερε ειδικότερα, «η δική μας δουλειά είναι να σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο, με λύσεις που δημιουργούν πραγματικές δεύτερες ευκαιρίες. Κάθε παρέμβαση που κάνουμε για το ιδιωτικό χρέος υπηρετεί την υποχρέωση να μειώνουμε βάρη, να αποκαθιστούμε δυνατότητες και να ξαναδίνουμε ορίζοντα. Η πραγματική επιτυχία της οικονομικής πολιτικής μετριέται από τον αριθμό των πολιτών που αισθάνονται ότι ξαναπαίρνουν τον έλεγχο της ζωής τους. Και αυτή είναι, τελικά, η πιο ουσιαστική μορφή προόδου για την κοινωνία».

Στον απολογισμό του κυβερνητικού έργου της τελευταίας επταετίας, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο πρωθυπουργός, η οικονομία είναι σε πρώτο πλάνο, με τις αυξήσεις μισθών, εισοδήματος και συντάξεων. «Η συνέπεια που συνδέει τις δεσμεύσεις με τα αποτελέσματα που κάνουν λίγο καλύτερη τη ζωή των πολιτών καθημερινά είναι αυτή που χτίζει την εμπιστοσύνη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Αυτό θέλουμε να είναι και το μεγαλύτερο συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Προσπαθούμε καθημερινά να είμαστε μια κυβέρνηση που αποδεικνύει στην πράξη ότι υλοποιεί σχεδόν το σύνολο των δεσμεύσεών της. Εννέα στις δέκα προεκλογικές μας δεσμεύσεις από το 2023 έχουν ήδη γίνει πράξη ή βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης. Και αυτό είναι ο καλύτερος δείκτης αξιοπιστίας».