Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 13:53
ΒόλοςΤοπικά

Τον έστειλε στη φυλακή για έξι μήνες επειδή τον…ζήλευε! – Δικαστική περιπέτεια 28χρονου






Μια κόλαση έζησε για διάστημα έξι μηνών ένας 28χρονος από τη Ρουμανία, που παρέμεινε φυλακισμένος μετά την καταγγελία από 21χρονη συμπατριώτισσα και πρώην σύντροφό του για δήθεν βιασμό κατά συρροή και για ληστεία κατά συρροή.
Χθες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση η νεαρή γυναίκα, δήλωσε ότι ο πρώην φίλος της, ούτε τη βίασε, ούτε τη λήστεψε, με αποτέλεσμα να αθωωθεί ομόφωνα και για τις δύο κατηγορίες και να αφεθεί ελεύθερος.

Ο νεαρός μαζί με την 21χρονη σύντροφο, που εργάζονταν ως ιερόδουλη στη Γερμανία, αποφάσισαν να μεταναστεύσουν στην Ελλάδα και διέμεναν σε ξενοδοχείο της Λάρισας. Ο 28χρονος είχε φέρει μαζί του ποσό 2.500€ για τα έξοδα, και εργαζόταν περιστασιακά ως γυψαδόρος.

Το ζευγάρι ήρθε σε αντιπαράθεση, καθώς η γυναίκα δεν ήθελε να έχει επαφή με τον 28χρονο, με τον οποίο είχε ένα παιδί. Έτσι ο άνδρας αποφάσισε να την αφήσει στη Λάρισα στις 4 Σεπτεμβρίου του 2017 και να μεταβεί στην πατρίδα του, δίνοντας της 150 € για τα έξοδα της, καθώς εκείνη ήθελε να μείνει στην Ελλάδα και να εκδίδεται.

Η γυναίκα τον κατήγγειλε στις Ρουμανικές αρχές για βιασμό και ληστεία, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν οι Ελληνικές αρχές και να εκδοθεί εις βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ο νεαρός συνελήφθη στη χώρα του και μεταφέρθηκε στη Λάρισα, όπου προφυλακίστηκε για διάστημα έξι μηνών. Τα φερόμενα αδικήματα υποτίθενται πως τελέστηκαν στις 8 Αυγούστου του 2017, μέχρι την ημέρα που έφυγε ο 28χρονος για την πατρίδα του.

Η καταγγέλλουσα, που σήμερα είναι έγκυος, στην κατάθεση της ζήτησε συγγνώμη που τον κατηγόρησε, αναιρώντας τις αρχικούς της ισχυρισμούς, ενώ ο φερόμενος ως δράστης ανέφερε πως δεν προέβη σε αυτές τις πράξεις