Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 10:42
ΒόλοςΤοπικά

Συνελήφθη γνωστός ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων για λαθρεμπόριο χρυσού – Και Βολιώτης στο κύκλωμα






Πενήντα εννέα άτομα έχουν συλληφθεί έως τώρα στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες, για την εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που έκαναν συστηματικά λαθρεμπόριο χρυσού, τον οποίο διοχέτευαν στο εξωτερικό.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων αλλά και ένας Βολιώτης που κατηγορείται ότι είναι μέλος της εγκληματικής αυτής  οργάνωσης με «πλοκάμια» σε όλη την Ελλάδα που έκανε ληστείες

Η επιχείρηση είναι πανελλαδική και αφορά την εξάρθρωση μεγάλης σπείρας αλλοδαπών που προχωρούσαν σε ληστείες σε συνεργασία με γνωστό ενεχυροδανειστήριο που αποδεχόταν τα κλοπιμαία και είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας in.gr.

Όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες, ο Βολιώτης συνελήφθη μετά από κατ’ οίκον έρευνα που έγινε παρουσία δικαστή, ενώ οδηγήθηκε στην Αθήνα, που κάνει τον κύκλο συλλήψεων ανά τη χώρα.

Σημειώνεται, ότι εκτός από τις 59 συλλήψεις, έχουν κατασχεθεί ποσότητες χρυσού και ασημιού, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος χρυσαφικών.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της ΕΚΑΜ.