Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 19:29
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμβόλαιο θανάτου η ενέδρα στα Γλυκά Νερά -Είχαν «γαζώσει» ξανά το θύμα το 2003






Ως «πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου» εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τη μαφιόζικη εκτέλεση του 47χρονου Βασίλη Γρίβα σήμερα το πρωί, έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο στα Γλυκά Nερά, επί της οδού Σολωμού, όπου τραυματίστηκε και μία μητέρα.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Αττικής μιλούν για «βεντέτα» μεταξύ ανθρώπων της νύχτας και για πληρωμένο «συμβόλαιο θανάτου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 08:15 τέσσερις κουκουλοφόροι, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο, γάζωσαν με καλάσνικοφ και σκότωσαν τον αθλητή του μπόντι μπίλντινγκ Βασίλη Γρίβα, ο οποίος μόλις είχε αφήσει το παιδί του στο σχολείο και επέστρεφε στο αυτοκίνητό του.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτεται, ο Βασίλης Γρίβας στις 15 Ιανουαρίου 2003 είχε δεχτεί κι άλλη δολοφονική επίθεση στον Πειραιά, όπου τον «γάζωσαν» με σφαίρες αλλά είχε γλιτώσει από θαύμα!

Ο Βασίλης Γρίβας, οποίος ξεκίνησε την «καριέρα» του ως αθλητής του μπόντι μπίλντινγκ, σύμφωνα με τον πλούσιο φάκελό του, είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται στη νύχτα από τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Μετά τη δολοφονία του φίλου του Θέμη Καλαποθαράκου τον Ιούλιο του 2000, φέρεται ότι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νύχτα, στην περιοχή του Πειραιά.

Είχε απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές για εκβιάσεις, αιματηρές συμπλοκές και άλλα βαριά αδικήματα.

 

«Καλησπέρα, ονομάζομαι Γρίβας, ήρθα να παραδοθώ»

Μετά την απόπειρα δολοφονίας του το 2003, το όνομά του συμπεριλαμβανόταν στη μεγάλη δικογραφία για τους μπράβους της νύχτας, που σχηματίστηκε έναν χρόνο αργότερα και φυλακίστηκε. Έκτοτε, μετά την αποφυλάκισή του συνελήφθη κι άλλες φορές, ενώ το 2011 συμπεριλαμβανόταν και πάλι στη μεγάλη δικογραφία με τους 217 νονούς της νύχτας, που κατηγορούνταν για εκβιάσεις, «συμβόλαια θανάτου» και άλλα αδικήματα.

Μάλιστα, ο Γρίβας είχε παραδοθεί αυτοβούλως στη Δικαιοσύνη τον Μάιο του 2011, φθάνοντας με… ταξί στα δικαστήρια.

«Καλησπέρα, ονομάζομαι Βασίλης Γρίβας. Ήρθα να με συλλάβετε», είχε πει στην 4η Ειδική Ανακρίτρια Πειραιά. Σε βάρος του εκκρεμούσε ποινή κάθειρξης 7 ετών για διάφορα αδικήματα, αλλά ο ίδιος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες.

Εξέτισε μέρος της ποινής και αφέθηκε ελεύθερος.

 

Ο «Καράφλας» ή «Νταίζη» ή «Σαμπρέλας»

Ο Βασίλης Γρίβας εθεωρείτο «δεξί χέρι» γνωστού βαρυποινίτη με τα προσωνύμια «Καράφλας», «Νταίζη» και «Σαμπρέλας». Μάλιστα ο «Καράφλας» είχε ανοίξει πόλεμο με ηγετικά μέλη της Greek Mafia, σε βάρος του οποίου υπήρχαν ανοιχτά «συμβόλαια θανάτου», ενώ στις 5 Ιανουαρίου 2017 είχε πέσει θύμα επίθεσης με μαχαίρι μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού από δύο Αλβανούς, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για το αιματοκύλισμα σε μπαρ στο Μικρολίμανο, τον Νοέμβριο του 2014.

Ο «Καράφλας» από το 2008 βρίσκεται σε αιματηρή διαμάχη με τους έγκλειστους πρωταγωνιστές της απαγωγής του μεγαλοεφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και του αρχηγού της ομάδας του Χαϊδαρίου, που αποφυλακίστηκε πρόσφατα, με αφορμή τις «επεκτατικές» τάσεις της δικής του ομάδας σε καταστήματα που παρείχαν προστασία οι υπόλοιπες.

Το όνομά του ήταν στη «λίστα θανάτου» μαζί με άλλο μέλος της ομάδας του, ενός ακόμη αρχηγού των βορείων προαστίων, ενός διευθυντή φυλακών και ενός απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., με τα «συμβόλαια» να αποτιμώνται από 50.000 έως 250.000 ευρώ.

Τα μέλη των αντίπαλων εκβιαστικών ομάδων την τελευταία 10ετία έχουν υπογράψει «συμβόλαια θανάτου» ο ένας για τον άλλον, όπως και για μέλη των συμμοριών τους.

 

Η διαμάχη με τους απαγωγείς του εφοπλιστή Παναγόπουλου

Στη σελίδα 96 του διαβιβαστικού της Αστυνομίας, στη δικογραφία με τους 217 νονούς της νύχτας, ο Βασίλης Γρίβας είχε διάλογο με κατηγορούμενο της υπόθεσης απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, για την προμήθεια οπλισμού σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η επίμαχη παράγραφος είχε ως εξής:

«Την 15η Μαρτίου 2010 ο Ν. Κ. λέει στον Βασίλη Γρίβα ότι έμαθε που μένει ο Πετ. καθώς επίσης και το ‘στενό’ όπως χαρακτηριστικά λέει που μένει ο Χ. Εμ.. Επίσης την 14η Απριλίου 2010 σε συνομιλία που είχανε πάλι για την ομάδα του Β., ο Ν. Κ. λέει στον Γρίβα ότι γνωρίζει πώς ο Τρ. και ο Αν. (δολοφονήθηκε στο Γαλάτσι) προμηθεύανε την ‘ΣΕΧΤΑ’ με όπλα».

Πηγή: iefimerida.gr