Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 00:08
Τοπικά

Βόλος: Προφυλακίστηκε ο αδελφοκτόνος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή






Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 41χρονος αδελφοκτόνος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και οδηγήθηκε στις Δικαστικές Φυλακές της Λάρισας. Ο 41χρονος είχε σκοτώσει τον αδελφό του με τηγάνι την Κυριακή τα ξημερώματα μέσα στο σπίτι τους στο Φυτόκο Ν. Ιωνίας και βαρύνεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του στην ανακρίτρια επανέλαβε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον 37χρονο αδελφό του, αλλά εκείνος του επιτέθηκε πάνω σε καυγά που είχαν, αφού επέστρεψαν στο σπίτι από βραδινή έξοδο και ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και αναγκάστηκε να τον χτυπήσει στο κεφάλι με ένα τηγάνι που άρπαξε από την κουζίνα. Συνέχεια επαναλάμβανε ότι έκανε τα πάντα για τον αδελφό του που αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ανακρίτρια του είπε ότι θα μπορούσε να είχε αποφύγει να σκοτώσει τον αδελφό του, από τη στιγμή που ισχυρίζεται ότι τον χτύπησε με το τηγάνι, αμυνόμενος.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση τα χτυπήματα στο κεφάλι δεν ήταν άμεσα θανατηφόρα και το θύμα θα μπορούσε να ζήσει αν είχε κληθεί ασθενοφόρο και δεν εγκαταλείπονταν έξω από το σπίτι από τον αδελφό του.
Το πιο βαρύ χτύπημα, το θύμα, το είχε δεχτεί στο δεξί μάτι και εκτιμάται ότι αυτό προκάλεσε τον θάνατο, που προσδιορίζεται ότι επήλθε μια ώρα αφότου ο αδελφοκτόνος έσυρε τον τραυματισμένο αδελφό του εκτός του σπιτιού όπου του είχε επιτεθεί, δηλαδή γύρωσ τις 4:30 τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.
Χθες έγινε η κηδεία του 37χρονου.