Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 02:33
Θεσσαλία

Στις 10 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου






Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του Νέου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κου Ιερώνυμου, παρουσία μάλιστα και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, κου Ιερώνυμου επίσης.

Ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου δηλώνει ανυπόμονος να αναλάβει τα καθήκοντά του, ενώ στις 11 Νοεμβρίου το απόγευμα θα δεχθεί στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τις ευχές πιστών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου θα φτάσει το Σάββατο, στις 11 το πρωί, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, και από εκεί πομπή κλήρου και πιστών θα μεταβεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, προκειμένου να τελεστεί η ενθρόνησή του. Στη συνέχεια, ο κ. Ιερώνυμος, θα τελέσει τρισάγιο στο μνήμα του προκατόχου του, Μακαριστού Κυρού Ιγνατίου.

Την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου, το πρωί θα τελεστεί αρχιερατικό συλλείτουργο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Στη συνέχεια, και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Ιερώνυμος θα δεχθεί συγχαρητήριες ευχές από πιστούς και μέλη του κλήρου, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο και έδρα της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι και τις 9 το βράδυ.

 

 

Πηγή: thessaliatv.gr