Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 08:48
ΒόλοςΤοπικά

Στα αζήτητα του Νοσοκομείου Βόλου η σορός 87χρονου Βολιώτη






Μία πραγματικά τραγική ιστορία εκτιλίσσεται στο Νοσοκομείο του Βόλου τις τελευταίες σαράντα ημέρες, αφού στο ψυγείο του νεκροτομείου παραμένει η σορός ενός 87χρονου άνδρα, χωρίς να τον αναζητήσει κανείς και χωρίς κάποιο συγγενικό του πρόσωπο να αναλάβει την ταφή του.

Ο 87χρονος Βολιώτης υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και απεβίωσε στο σπίτι του. Μεταφέρθηκε στο «Αχιλλοπούλειο» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Παρότι διαθέτει και σύνταξη, οι μακρινοί του συγγενείς, ελλείψει κοντινών, δεν ενδιαφέρθηκαν -παρότι ενημερώθηκαν- να θάψουν τον δικό τους άνθρωπο και να αναλάβουν τα έξοδα της κηδείας.

Η αρμόδια υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου ενημέρωσε την Εισαγγελία και την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, αλλά τελικά με παρέμβαση του «Εσταυρωμένου» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος θα γίνει κανονικά η κηδεία του τις επόμενες ημέρες.

«Όταν ενημερώθηκε η τοπική μας Εκκλησία, άμεσα κινητοποιήθηκαν οι άνθρωποί της, όπως και ο “Εσταυρωμένος” που δήλωσε δια του Προέδρου του πως θα αναλάβει μέρος των εξόδων. Τελέσαμε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του και αναμένουμε την σχετική ειδοποίηση από την Ι. Μητρόπολη για να βοηθήσουμε οικονομικά» τονίζει στέλεχος του «Εσταυρωμένου».