Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 10:46
Ελλάδα

Σάμος: Εξέγερση και άγριο ξύλο μεταναστών σε κέντρο υποδοχής (video)






Εξέγερση σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ (25-11-2015) στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής μεταναστών στη Σάμο, με άγριο ξύλο ανάμεσα σε ομάδες που ήταν συγκεντρωμένες εκεί! Αιτία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο συνωστισμός στο ΚΕΠΥ καθώς οι μετανάστες ξεπερνούσαν τα 1.000 άτομα ενώ η χωριτικότητά του κέντρου είναι μόλις για 280 άτομα! Έτσι έχουν στηθεί πολλά αντίσκηνα περιμετρικά, ενώ όπως είναι γνωστό έχει σταματήσει και η σιτισή τους εδώ και 3 τουλάχιστον μήνες.

Οι περισσότεροι μετανάστες είναι χωρίς χρήματα και με άθλιες συνθήκες υγιεινής ενώ και το ΚΕΠΥ έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές. Να σημειώσουμε πως το ΚΕΠΥ μετά την διακοπή της σίτησης από το κράτος έχει μεατραπεί σε κέντρο ανοιχτής δομής.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας αφού οι 2 αστυνομικοί που βρισκόταν εκεί και κάποιοι ολιγάριθμοι υπάλληλοι εθελοντικών οργανώσεων εγκλωβίστηκαν και ζητησαν ενισχύσεις! Πολλοί από τους μετανάστες λόγω των συγκρούσεων αποχώρησαν και συγκεντρώθηκαν στον περιμετρικό της Σάμου. Τα πνεύματα ηρέμησαν λίγη ώρα αργότερα, με τους υπαλλήλους του κέντρου να τονίζουν πως είναι θέμα χρόνου να επαναληφθούν ανάλογες σκηνές…

Πηγή: i-samos.gr