Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:06
Ελλάδα

Προφυλακιστέος ο τεχνικός που κατηγορείται για τον βιασμό της 9χρονης






Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στη β’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 56χρονος που συνελήφθη, κατηγορούμενος για βιασμό 9χρονης και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση και ήδη οδηγείται στις φυλακές.

Όπως έγινε γνωστό, κατά την απολογία του αρνήθηκε την πράξη του βιασμού, ενώ αποδέχθηκε τις υπόλοιπες κατηγορίες που του αποδίδονται, δηλαδή αυτές της αποπλάνησης ανηλίκου κάτω των 13 ετών, της κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας και της παραβίασης του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος, που εργαζόταν ως τεχνικός σε τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, απέδωσε τις πράξεις του στον αλκοολισμό και σε ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Προς επίρρωσιν των παραπάνω, ζήτησε -δια του συνηγόρου του- να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη αλλά και να υποβληθεί σε τοξικολογικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος του, από την ιατροδικαστική έκθεση δεν προκύπτει ότι η 9χρονη βιάστηκε. Έκανε δε λόγο για ασελγείς πράξεις που ήταν προϊόν κατανάλωσης αλκοόλ, ενώ αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες επικροτούνταν από τον πατέρα του θύματος, παραπέμποντας σε σχετικό βίντεο που ενσωματώθηκε στη δικογραφία. Μάλιστα, ζήτησε να ελεγχθεί ποινικά κι ο πατέρας της ανήλικης, που είναι γείτονας του 56χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από καταγγελία που έκανε φίλος του δράστη στο τμήμα προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 56χρονος ομογενής, πατέρας δύο παιδιών, κατείχε στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή γυμνές φωτογραφίες της 9χρονης, ενώ σε βίντεο εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί σε ασελγείς πράξεις εναντίον της.

Σε αστυνομική έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν στην κατοχή του εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ακόμη, βρέθηκαν αρχεία που απεικονίζουν ανήλικα σε παιδική χαρά, όπως επίσης γυναίκες σε δημόσιους χώρους και μέσα σε αστικά λεωφορεία.