Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 09:11
Κόσμος

Προκήρυξη του Ισλαμικού Κράτους για τα χτυπήματα στις Βρυξέλλες






Tο πρακτορείο Amaq έδωσε στην δημοσιότητα το κείμενο της ανάληψης ευθυνης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

«Οι μαχητές του Ισλαμικού κράτους πραγματοποίησαν σειρά βομβιστικών επιθέσεων με εκρηκτικές ζώνες και συσκευές, την Τρίτη, με στόχο ένα αεροδρόμιο και ένα κεντρικό σταθμό του μετρό στο κέντρο των Βρυξελλών, της πρωτεύουσας του Βελγίου, μιας χώρας που συμμετέχει στο διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους άνοιξαν πυρ μέσα στο αεροδρόμιο Zaventem, πριν αρκετοί από αυτούς πυροδοτήσουν τις εκρηκτικές ζώνες τους, ενώ ένας βομβιστής πυροδότησε την εκρηκτική-μαρτυρική ζώνη του στο σταθμό του μετρό Maelbeek. Οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα περισσότερους από 230 νεκρούς και τραυματίες».

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τα σημερινά χτυπήματα στη βελγική πρωτεύουσα, ενώ οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) εξήραν τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Το ΙΚ θα σας αναγκάσει να το ξανασκεφτείτε χιλιάδες φορές προτού ενθαρρυνθείτε να σκοτώσετε ξανά μουσουλμάνους και να ξέρετε ότι οι μουσουλμάνοι έχουν τώρα ένα κράτος που τους υπερασπίζεται» γράφουν.