Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 10:19
Ελλάδα

«Ο καστανάς δεν υπέστη βία από τις αρχές», λένε οι αστυνομικοί






O πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παδιώτης, μιλώντας σήμερα στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», υποστήριξε ότι δεν υπήρξε βία στο περιστατικό με τον καστανά και πως υπήρχε εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους για τη φωταγώγηση δέντρου, με την αστυνομία να κάνει επιχειρησιακή ενέργεια για το παρεμπόριο.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι μόνο δυο άτομα της ομάδας Ζ πήγαν στον καστανά, ο οποίος και άρχισε να φωνάζει, με αποτέλεσμα να μαζευτεί πλήθος κόσμου και οι υπόλοιποι αστυνομικοί πήγαν εκείνη την στιγμή για να βοηθήσουν να μην δημιουργηθεί επεισόδιο. «Από τον όχλο πάντα δημιουργείται επεισόδιο», ανέφερε.

Επέμεινε δε, ότι δεν υπήρξε υπερβάλλων ζήλος, ότι και ο ίδιος ενοχλήθηκε από την παρουσία πολλών αστυνομικών στο σημείο, αλλά και πως αυτό δικαιολογείται από τις εκδηλώσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη στην πλατεία και την επιχείρηση για το παρεμπόριο.

Ο νόμος ισχύει για όλους – Εφόσον είχαμε καταγγελία έπρεπε να δράσουμε

«Υπάρχει προσπάθεια από παντού να στραφεί η κοινωνία εναντίον μας και δεν καταλαβαίνω το γιατί», είπε μεταξύ άλλων, ο ίδιος.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το ποιος κατήγγειλε τον καστανά, ο πρόεδρος απάντησε: «Το επάγγελμά τους είναι ιδιαίτερο. Δεν θέλω να πω ψέμματα. Ο ένας καταγγέλλει τον άλλον». «Προτείνω να χαμηλώσουν οι τόνοι», κατέληξε.