Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 21:52
Ελλάδα

Νέο χαράτσι σε αγρότες και εισοδήματα από ενοίκια – Καταργούνται φοροαπαλλαγές






Μπορεί το μεγάλο και πολύ βαρύ πακέτο του νέου φορολογικού να μετατέθηκε σε συμφωνία με τους δανειστές για την άνοιξη του 2016 ως τα μέσα Δεκεμβρίου όμως έρχεται ένα νέο “μίνι” φορολογικό που θα αφορά στα εισοδήματα του 2015 και μόνο.

Με στόχο να προλάβει την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που ο στόχος είναι να ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο η κυβέρνηση φέρνει αλλαγές στη φορολογία μέσα στον Δεκέμβριο. Οι αλλαγές θα αφορούν μόνο στα εισοδήματα του 2015 και τα δεδομένα αυτά θα αλλάξουν και πάλι με το πακέτο που θα συμφωνηθεί με τους δανειστές την ερχόμενη Άνοιξη.
Οι αλλαγές θα έχουν στόχο την αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά περίπου 350 με 400 εκατομμύρια ευρώ.
Οι πρώτοι που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια, αλλά και οι αγρότες. Παράλληλα θα καταργηθεί το μεγαλύτερο μέρος των φοροαπαλλαγών που σήμερα ξεπερνούν τις 600, ενώ όποιες απομείνουν θα “χτίζονται” μόνο με τη χρήση του λεγόμενου πλαστικού χρήματος, με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες δηλαδή.

Παράλληλα η κυβέρνηση περιμένει ότι θα έχει αυξημένα έσοδα της τάξης των 150 εκατομμυρίων ευρώ μέσω περικοπών στις συντάξεις και τους μισθούς.

Πηγή: newsit.gr