Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 10:16
ΜαγνησίαΤοπικά

Μιτζικός: Η υποψηφιότητά μου στον Δήμο Ν. Πηλίου είναι δεδομένη






Θα είμαι υποψήφιος για το δήμο Νοτίου Πηλίου επειδή μου το ζήτησαν αλλά και επειδή γνωρίζω τα προβλήματα της περιοχής και θα δώσω έναν έντιμο και δυνατό προεκλογικό αγώνα, δήλωσε σήμερα ο Μιχάλης Μιτζικός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Δημαρχείο του Βόλου.

Η συνέντευξη του κ. Μιτζικού δόθηκε μετά τις δηλώσεις του προέδρου της τοπικής ΝΟΔΕ Δ. Νταόπουλου «ότι δεν έχει ενημερωθεί το κόμμα της ΝΔ. από τον κ. Μιτζικό για τις προθέσεις και τις αποφάσεις του». Ο κ. Μιτζικός επισήμανε ότι μπορεί να μην τηρήθηκαν οι διαδικασίες που περιγράφει ο κ. Νταόπουλος αλλά ο ίδιος αναδείχθηκε έπειτα από ψηφοφορία που έγινε μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της παράταξης που θα ηγηθεί αλλά και μελών της ΔΗΜΤΟ.  «Δεν θέλω να υπάρχουν σκιές και ψέματα για το πως έγιναν τα πράγματα. Μερικοί παίρνουν τον λόγο τους πίσω. Αν ήμουν καχύποπτος έπρεπε να βγάζω ανακοινώσεις και φωτογραφίες», επισήμανε

Ανέφερε ότι το προαναφερόμενο άτυπο όργανο συνεδρίαση τρεις φορές σε ξενοδοχείο του Βόλου και μία στην Αργαλαστή πριν ληφθούν οι αποφάσεις και ότι εκείνος συμμετείχε σε δύο από αυτές τις συνεδριάσεις, αφού κλήθηκε. Επιπλέον εξήγησε ότι δεν είναι ξενόφερτος στο Ν. Πήλιο όπως ισχυρίζονται κάποιοι αλλά ζει στο Νεοχώρι όπου φροντίζει τα κτήματά του, πέραν της δικηγορίας. «Ο άλλος ενδιαφερόμενος για την υποψηφιότητα (ο κ. Παρησιάδης) επιζητούσε να γίνει ψηφοφορία. Εγώ ζητούσα και εκλεγμένους τοπικούς συμβούλους να συμφωνήσουν. Κι αυτό το άτυπο όργανο συνεδρίασε τέσσερις φοφές. Δεν πίεσα κανένα, πάλι έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεσή τους». Τόνισε ότι η Ν.Δ. αν και έχει ένα ποσοστό 70% στο συγκεκριμένο δήμο, δεν σηκώνει κεφάλι στις αυτοδιοικητικές εκλογές γιατί υπάρχουν οι έριδες και τα παρασκήνια. «Ο κ. Παρησιάδης είχε δηλώσει ότι θα είναι μαζί μου στο ψηφοδέλτιο. Ήταν για μένα προϋπόθεση της διαδικασίας και όλοι οι σύμβουλοι που στήριξαν την άλλη πλευρά να είναι στο ψηφοδέλτιο. Αυτό είχε συμφωνηθεί. Αν το κλίμα άλλαξε θα δούμε τι θα γίνει».

Πικρία για Ν.Δ. 

Επιπλέον ο κ. Μιτζικός, ανέφερε απαντώντας στις όποιες επικρίσεις δέχεται για την αποτελεσματικότητα της παράταξής του «Δύναμη Βόλου» στο Δ.Σ. Βόλου, απάντησε ότι δίνει ένα αγώνα τίμιο όπως και το ΚΚΕ που είναι οι μοναδικές παρατάξεις που έμειναν ως αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. «Εμείς ως «Δύναμη Βόλου» είμαστε εδώ και παλεύουμε όταν οι άλλοι λάκισαν η πετάνε χαρταετό» τόνισε χαρακτηριστικά. Επιπλέον τόνισε ότι η παράταξη λειτουργεί αποτελεσματικά έστω και αν υπάρχουν διαφοροποιήσεις μεταξύ των μελών της κάτι που φαίνεται στις ψηφοφορίες.

Τέλος ανέφερε ότι και στις εκλογές του 2014 η Ν.Δ. τον κάλεσε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της στο δήμο Βόλου ενώ ο ίδιος είχε προτείνει έναν πρώην υπουργό, ενώ στις φετινές διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίου για το δήμο, η παράταξή του δεν κλήθηκε να πει τις απόψεις της.