Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 16:22
Κόσμος

«Λιώνουν» στο Κουβέιτ: Στους 54 βαθμούς η θερμοκρασία -Η υψηλότερη που καταγράφηκε ποτέ






Αν νομίζεις ότι δεν αντέχεις άλλο τη ζέστη και τον καύσωνα της Ελλάδας, τότε δεν θα ήθελες να βρεθείς αυτό το διάστημα στη Μέση Ανατολή καθώς την Πέμπτη στο Κουβέιτ το θερμόμετρο έδειξε 54 βαθμούς Κελσίου.

Πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στο ανατολικό ημισφαίριο και είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται και για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στη γη.

Τη θερμοκρασία κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια ενός έντονου καύσωνα που πλήττει τη Μέση Ανατολή, ένας μετεωρολογικός σταθμός στην Mitribah, μια απομακρυσμένη περιοχή του βορειοδυτικού Κουβέιτ. Την ίδια ημέρα μάλιστα ο υδράργυρος στο γειτονικό Ιράκ, έδειξε 53.9 βαθμούς Κελσίου στην αρχαία πόλη της Βασόρας.

 

 

Αν οι παραπάνω θερμοκρασίες επιβεβαιωθούν από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, θα πρόκειται σίγουρα για τις πιο υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν ποτέ στη γη.

Μέχρι σήμερα πάντως το επίσημο ρεκόρ για την υψηλότερη θερμοκρασία ανήκει στο Furnace Creek Ranch, στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια, όπου το 1913 η θερμοκρασία έφτασε τους 56,7 βαθμούς Κελσίου. Οι μετεωρολόγοι όμως αντιμετωπίσουν με σκεπτικισμό την συγκεκριμένη ένδειξη, υποστηρίζοντας ότι ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν εκείνο το διάστημα ήταν επιρρεπής σε λάθη και όχι τόσο αξιόπιστος όσοι οι σύγχρονες μέθοδοι καταγραφής.

Πηγή: iefimerida.gr