Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 10:05
ΒόλοςΤοπικά

Εργατικό Κέντρο για Αποστολάκη: Ο κομματικός του λόγος τον καθιστά πλέον επικίνδυνο

Απάντηση στην ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης “Μαζί για τον Βόλο”, με επικεφαλής τον Ιάσονα Αποστολάκη, έδωσε με ανακοίνωσή της η Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΚΒ:
“Και ξαφνικά, οι μάγοι της παραποίησης (και αλλοίωσης, φευ) της λαϊκής βούλησης (βλ. Δημοψήφισμα 2015, Πρέσπες, Εκκλησιαστικό κλπ, κλπ), μας προέκυψαν τώρα και… λέκτορες μιας άλλης θεσμικής αντίληψης περί τη δημοκρατία και τις εκφάνσεις της!
Και ξαφνικά ο Βόλος απέκτησε τον δικό του «ερμηνευτή» της βουλήσεώς του, να μην μετεγκατασταθεί η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, ή, εν πάση περιπτώσει, εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν να αποτραπεί, για επιχειρησιακούς καθαρώς λόγους, να εξευρεθεί αντίστοιχο ισοδύναμο, για να μην υποστεί ο τόπος ζημία!
Και ναι, μεν, ο κος Αποστολάκης, εμφορούμενους από τους γνωστούς ακραίους –και αντικοινωνικούς, ενίοτε– οραματισμούς του ιδίου και του πολιτικού Φορέα που εκπροσωπεί, έχει συνηθίσει να μην σέβεται τη θέληση της πλειοψηφίας, αλλά να επιβάλει τις «αρχές» της μειοψηφίας, τη φορά, όμως, αυτή το παράκανε, μάλλον, καθώς ο λόγος του και η επιχειρηματολογία του, για το εν λόγω σοβαρό ζήτημα, εγγίζουν τη βαναυσότητα!





Βαναυσότητα επειδή είσαι υποχρεωμένος να τον ακούς! Βαναυσότητα, επειδή είσαι υποχρεωμένος να αφιερώσεις –και λίγο έστω από τον χρόνο σου για να τον… κατανοήσεις! Κυρίως, όμως βαναυσότητα, επειδή αυτός ο (κομματικός) λόγος του στρεβλώνει τόσο την έννοια της Δημοκρατίας, που καθιστά πλέον τον κο Αποστολάκη και τους λοιπούς «ερμηνευτές» της λαϊκής βούλησης, όχι γραφικούς, «Ηρακλείς» τη Δημοκρατίας μας, αλλά, αλίμονο, επικίνδυνους!”.

Απάντηση Αποστολάκη
«Η υπόθεση της πιθανής μελλοντικής μετεγκατάστασης της ταξιαρχίας, πέρα από το σωστό αίτημα και την αντίστοιχη δέσμευση του υπουργού για μεταφορά ισοδύναμων μονάδων στη περιοχή μας, μπορεί να μετατραπεί από πρόβλημα σε ευκαιρία για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στηριγμένες σε στέρεες και σύγχρονες βάσεις», τονίζει πως δεν θα απαντήσει σε παραληρήματα: «Για το θέμα του στρατοπέδου Γεωργούλα και την ανακίνηση του, με μια ατυχή ανακοίνωση ενός θεσμικού φορέα της πόλης, έχουμε να δηλώσουμε ότι:
Πρώτον, δεν απαντάμε σε παραληρήματα, ιδιαίτερα όταν αυτά, δυστυχώς, εκφωνούνται από έναν φορέα, το θεσμικό κύρος του οποίου θέλουμε να προστατεύσουμε. Θεωρούμε αδιανόητη τη σύγκρουση ανάμεσα σε ένα φορέα, θεσμικό καθήκον του οποίου είναι η εκπροσώπηση του συνόλου των εργαζομένων και μιας δημοτικής κίνησης, στόχος της οποίας είναι να εκφράσει το μεγαλύτερο δυνατόν τμήμα συνδημοτών μας, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι εργαζόμενοι.
Δεύτερον, χαιρετίζουμε το γεγονός ότι και άλλοι δημοκρατικοί υποψήφιοι για τον Δήμο Βόλου έκαναν δηλώσεις για το θέμα σε παρόμοιο μήκος κύματος με τις δικές μας, πράγμα που αποδεικνύει ότι υπάρχουν προϋποθέσεις για σοβαρό, λογικό και ψύχραιμο διάλογο, πάνω σε αυτό το ζήτημα.
Τρίτον, επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας, σαν πιθανή αυριανή δημοτική αρχή, να αναλάβουμε όλες τις πρωτοβουλίες που επιβάλλονται για τη διοργάνωση και το συντονισμό μιας διαδικασίας διαβούλευσης με στόχο την διαμόρφωση των προτάσεων της πόλης για την περαιτέρω αξιοποίηση αυτού του χώρου, με βασική προϋπόθεση την σταδιακή μετάβαση, ώστε να μην πληγεί η τοπική οικονομία».