Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 18:22
Τοπικά

ΕΚΒ -ΑΔΕΔΥ: Δυναμικό παρόν στο πανεργατικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ






Στην αναγκαιότητα άμεσης ανατροπής της επικίνδυνης αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης και της πλήρους αποκατάστασης του Νομοθετικού πλαισίου που θα ακυρώνει στο σύνολό τους τούς μνημονιακούς νόμους με τους οποίους αφαιρέθηκαν και κατεδαφίστηκαν εργασιακά δικαιώματα και ασφαλιστικά κεκτημένα, αναφέρθηκαν, με σημερινή τους συνέντευξη Τύπου, τα προεδρεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου και της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, θέτοντας το αγωνιστικό πλαίσιο του δυναμικού Πανεργατικού Συλλαλητηρίου που διοργανώνουν τα Συνδικάτα, το ερχόμενο Σάββατο στη ΔΕΘ.

Προτάσσοντας την νομοθετική επαναθωράκιση της ισχύος των Συλλογικών διαπραγματεύσεων και της αυτονομίας λειτουργίας και δράσης των Συνδικάτων, τα προεδρεία των τοπικών Αντιπροσωπευτικών Οργάνων του Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, τόνισαν «την επικινδυνότητα συνέχισης της Κυβερνητικής μνημονιακής πολιτικής, επισημαίνοντας την ανακολουθία λόγων και έργων και την αναξιοπιστία των πρωθυπουργικών δεσμεύσεων, ακριβώς από το ίδιο βήμα της ΔΕΘ, πριν από δυο χρόνια».

Έκτοτε, όπως τόνισαν, «οι εργαζόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με έναν ακόμη σκληρότερο μνημονιακό κυκεώνα, πρωτοφανών αντεργατικών μέτρων και ληστρικών, αφαιμακτικών χαρατσιών, που τους κατέστησαν ομήρους των εργοδοτών, συρρικνώνοντας τα εισοδήματά τους και υποβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής τους».

«Αυτά τα μέτρα πρέπει να ανατραπούν και αυτή την ευθύνη και υποχρέωση την έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τον ενωτικό, μαζικό και αποφασιστικό αγώνα τους», ήταν το μήνυμα που εστάλη, με την έκκληση για αθρόα, πανεργατική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Οι εκπρόσωποι του ΕΚΒ και της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας κατήγγειλαν τις παλιννωδίες Κατρούγκαλου, που από «υπερασπιστής των συμφερόντων των εργαζόμενων έως πρότινος», μετεξελίχθη σε «απροκάλυπτο μνημονιακό εκπρόσωπο των συμφερόντων των δανειστών και των βιομήχανων», όπως χαρακτηριστικά είπαν και προειδοποίησαν ότι «τα Συνδικάτα δεν θα ανεχθούν τον σχεδιαζόμενο περιορισμό της ελεύθερης δράσης και του οργανωτικού ρόλου τους, που, μέσω και του οικονομικού τους στραγγαλισμού, αποσκοπούν στην απαξίωση και ολοκληρωτική διάλυση του Συνδικαλιστικού Κινήματος».

Αναφερόμενοι ειδικότερα στον κ. Κατρούγκαλο, είπαν χαρακτηριστικά πως στέλνουν τη «διαβεβαίωση στον επίδοξο «μεταρρυθμιστή» του Εργασιακού/Ασφαλιστικού, ότι η απάντηση που θα πάρει, λίαν συντόμως, από τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα θα είναι αυτή που του αρμόζει».