Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 06:56
Τοπικά

Γ. Καρεκλίδης: Ναι, εργολάβοι και πολιτικοί μου έδιναν επιταγές, αλλά δεν τους εκβίασα!- Απάντηση-χαστούκι από Αχ. Μπέο…






Δύο ειδήσεις προέκυψαν, τελικά, απότη πολυδιαφημισμένη συνέντευξη του Γιώργου Καρεκλίδη, που, πάντως, όπως ορθά επισημαίνεται σε δήλωση του Αχιλλέα Μπέου εξελίχθηκε σε παρωδία, αφού σε αυτή παρέστησαν μόνο συγγενείς και φίλοι του αποτυχημένου εκδότη, από το χώρο των ΜΜΕ,

Η μία είδηση, λοιπόν, αφορά τη διάψευση των φημών ότι ο και βουρκωμένος εκδότης αποκληθείς, Καρεκλίδης, με τα χρέη (οικογενειακά) του 1,7 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο, δεν θα κατέβει για Δήμαρχος Βόλου, αφού σήμερα τουλάχιστον ουδεμία αναφορά έκανε.

Η δεύτερη είδηση, που την επιβεβαίωσε ο ίδιος και με τρόπο κατηγορηματικό μάλιστα, είναι ότι η δημσιογραφάρα η κλαίουσα της τοπικής δημοσιογραφίας, ως επίσης έχει αποκληθεί, Γ. Καρεκλίδης έχει από φιλικές έως «αδελφικές» σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα της περιοχής, αλλά και εργολάβους δημοσίων έργων! Τέτοιες που του έδιναν επιταγές μεγάλης αξίας, άγνωστο για ποιο λόγο….

Τελικά η συνέντευξη δόθηκε για να ενημερώσει ότι η έρευνα που αυτεπάγγελτα έγινε σε βάρος του από την Εισαγγελία για εκβιασμό πολιτικών και εργολάβων από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, τέθηκε στο αρχείο, ότι θα «τσακίσει» την Τράπεζα Πειραιώς (!), γιατί – κατά πως είπε – από κει διέρρευσαν τα πινάκια με τις επιταγές του και για να επιδοθεί σε ένα, ακόμη, παραλήρημα κατά του Αχιλλέα Μπέου, που πλέον φαίνεται ότι στοιχειώνει τη…ζωή του!

Τέλος ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο ήταν οι απειλές κατά των δημοσιογράφων, που είχαν να ασχοληθούν με σοβαρό ρεπορτάζ από το να παρακολουθούν τα δακρύβρεχτα μονόπρακτα του γενάρχη του Ομιλου Καρεκλίδη και δεν προσήλθαν στη συνέντευξη

 

Η δήλωση – απάντηση του Αχιλλέα Μπέου

Σε ύφος οξύ και, εύλογα, ειρωνικό, ήρθε η απάντηση από τον αιρετό Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, που δήλωσε τα εξής:

«Σε μια συνέντευξη παρωδία, σε οικογενειακό κλίμα και με τη συμμετοχή  γνωστών απόβλητων της δημοσιογραφίας του Βόλου, ο αποτυχημένος εκδότης και γνωστό δημοσιογραφικό σκουπίδι, Γιώργος Καρεκλίδης, προσπάθησε για πολλοστή φορά να αποπροσανατολίσει και να διαστρεβλώσει την αλήθεια, πετυχαίνοντας ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή να αποδείξει, ομολογώντας και πάλι, ότι ερχόταν σε συναλλαγές με πολιτικά πρόσωπα και εργολάβους δημοσίων έργων, που του έδιναν επιταγές!!! Και εμείς εξ αρχής αυτή την παράμετρο είχαμε επισημάνει, δηλαδή την ηθική διάσταση, αν την είχε ακουστά.

Για όλα τα άλλα, τα δήθεν ηρωικά και δακρύβρεχτα, που επανέλαβε προκαλώντας αηδία, όπως σωστά επισήμανε – και ήταν η μόνη αλήθεια – θα κριθούν αν είναι ακριβή ή όχι ενώπιον της Δικαιοσύνης. Και όχι μόνο αυτά, αλλά και όλα τα άλλα που στην πορεία προέκυψαν. Μέχρι τότε μπορεί να απειλεί τους πραγματικούς δημοσιογράφους, που αξιοπρεπέστατα του γύρισαν την πλάτη, αξιολογώντας την περίπτωσή του όπως ακριβώς είναι: φαιδρή».