Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 21:26
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ειδομένη: 15 προσαγωγές «αλληλέγγυων» που δεν ανήκαν σε καμία ΜΚΟ!






Σε 15 προσαγωγές προχώρησαν σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις κοντά στην Ειδομένη, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που έχουν αρχίσει από την ΕΛΑΣ μετά τα τελευταία επεισόδια στην περιοχή.

Χρειάστηκε να προηγηθεί η έκρηξη βίας στην περιοχή την Κυριακή και οι συγκρούσεις μεταναστών με Σκοπιανούς αστυνομικούς ακόμα και εντός ελληνικού εδάφους, για να υπάρξει, από ελληνικής πλευράς, κινητοποίηση για τον εντοπισμό των αλληλέγγυων -Γερμανών, Ισπανών, Ιταλών και Βρετανών, κατά πληροφορίες- που υποκινούν, στην ουσία, τα επεισόδια, καλώντας κάθε φορά τους πρόσφυγες και μετανάστες που διαβιούν στον καταυλισμό, να προσπαθήσουν να περάσουν τα σύνορα.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, οι προσαγωγές έγιναν στη γέφυρα του Αξιού, απ’ όπου περνούν αναγκαστικά όσοι εισέρχονται στη χώρα από την ΠΓΔΜ, καθώς κινούνται μέσα στο ελληνικό έδαφος προς τα σύνορα.

Προσαχθέντες είναι πέντε Γερμανοί υπήκοοι, δύο Βρετανοί, ένας Ολλανδός, ένας Αυστριακός, ένας Πορτογάλος, δύο Σουηδοί, ένας Τσέχος και δύο Έλληνες πολίτες.

Οι προσαχθέντες δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι είναι αλληλέγγυοι προς τους πρόσφυγες, αλλά, σύμφωνα με τις Αρχές, κανένας τους δεν ανήκει σε κάποια από τις ΜΚΟ που βρίσκονται στην περιοχή.

Όλοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για εξακρίβωση στοιχείων.

Από τους 15 προσαχθέντες κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για οπλοφορία, μόνο ένας, Γερμανός υπήκοος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι.