Διωξεις σε βάρος των τριών συλληφθέντων για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της Αφροδίτης Νέστορα στη Θεσσαλονίκη όπου εχασε τη ζωή της η Βάγια Νέστορα άσκησε η εισαγγελεας Πλημμελειοδικων.
Οι διωξεις ειναι για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο τετελεσμένη και σε απόπειρα, τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξη, εμπρησμό και παράβαση του νόμου περί όπλων που περιλαμβάνει και την κατοχή εκρηκτικών.
Οι κατηγορίες αφορούν και τους τρεις και θα προσωποποιηθουν κατά την ανακριτικη διαδικασία, ενώ και οι τρεις πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη στις 12 το μεσημέρι.
Τρεις συλλήψεις από την ΕΛΑΣ
Νωρίτερα οι τρεις συλληφθέντες είχαν οδηγηθεί στα δικαστήρια.
Χθες, η Αστυνομία, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβαν μια 26χρονη και έναν 29χρονο που αρχικά κατηγορήθηκαν ότι άφησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό στην πυλωτή της πολυκατοικίας που διαμένει η οικογένεια Νέστορα τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου.
Μαζί με το συγκεκριμένο ζευγάρι συνελήφθη και ένας 24χρονος το σπίτι του οποίου χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο αλλά και καταφύγιο μετά την τοποθέτηση του εμπρηστικού μηχανισμού. Αξιοσημείωτο είναι το διαμέρισμα που κρύφτηκαν ο 29χρονος και η 26χρονη στην οδό Παπαδιαμάντη απέχει μόλις 230 μέτρα από την πολυκατοικία της οικογένειας Νέστορα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γραβιάς με Κίμωνος Βόγα.
Συγκέντρωση από αλληλέγγυους
Νωρίτερα, αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να δείξουν την στήριξή τους στους συλληφθέντες καθώς υπήρξε κάλεσμα από το Συμβούλιο Αναρχικών Θεσσαλονίκης αλλά και από μια άλλη αναρχική ομάδα.
Δείτε φωτογραφίες:










