Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 16:49
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκλημα στη Ρόδο: Τι ισχυρίστηκαν ο Αλβανός και ο Ροδίτης όταν βρέθηκαν ο ένας απέναντι στον άλλον






Από την πρώτη στιγμή τόσο ο 19χρονος Αλβανός όσο και ο 21χρονος Ροδίτης αρνούνται να πούν ποιος από τους δύο σκότωσε την άτυχη φοιτήτρια. Και αυτό φάνηκε και στην κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους ενώπιον της ανακρίτριας.

Τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον, ο ένας λέει ότι ο άλλος τη σκότωσε… ενώ και οι δύο υποστηρίζουν ότι φοβήθηκαν να αντιδράσουν. Κανένας τους δεν παραδέχεται ότι αυτός χτύπησε την Ελένη Τοπαλούδη, ενώ ασαφές αφήνουν και το ποιος την πέταξε στα βράχια, όπου βρέθηκε νεκρή.

Η πρώτη φορά που βρέθηκαν ο ένας απέναντι στον άλλο ήταν όταν εξετάστηκαν κατ’ αντιπαράσταση. Ήταν λίγα τα σημεία που συμφώνησαν, καθώς διαφώνησαν σχεδόν σε όλα. Ο 19χρονος είπε πως την Ελένη Τοπαλούδη τη σκότωσε ο 21χρονος και ανέφερε στην ανακρίτρια πως θα έχει τύψεις που δεν θυσίασε τη ζωή του για να σώσει τη φοιτήτρια. Απο την πλευρά του, ο Ροδίτης, που υπενθυμίζεται ότι είναι γόνος γνωστής οικογένειας του νησιού, υποστήριξε πως δράστης του εγκλήματος είναι ο νεαρός Αλβανός.

Και αυτός είπε στην ανακρίτρια ότι φοβήθηκε να αντιδράσει επειδή δέχθηκε απειλές από τον 19χρονο και ότι στη συνέχεια δεν έκανε τίποτα επειδή πίστευε πως θα πήγαιναν την κοπέλα σε νοσοκομείο.

Οι δύο προφυλακισθέντες νεαροί διαφώνησαν και για τους χρόνους της επίμαχης συνάντησης, όταν άρχισαν να περιγράφουν, ο καθένας με τον τρόπο του, τα όσα έγιναν στη συνέχεια. Υπήρξε κλίμα έντασης και συνεχώς οι δύο νεαροί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ήταν έτοιμοι να στήσουν καβγά.

Στα παράδοξα της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης είναι η ομολογία τους ότι υπήρχε ένα μαχαίρι με το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά στον λαιμό η Ελένη Τοπαλούδη. Τέτοια τραύματα όμως δεν βρέθηκαν από τον ιατροδικαστή. Ο 19χρονος υποστήριξε πως με αυτό το μαχαίρι τη χτύπησε ο 21χρονος και το ακριβώς αντίθετο έλεγε ο Ροδίτης.

Αμέσως μετά τα χτυπήματα, και οι δύο κατηγορούμενοι συμφωνούν τουλάχιστον στο γεγονός ότι φεύγουν από το εξοχικό σπίτι του Ροδίτη και βάζουν τη φοιτήτρια στο αυτοκίνητο του πατέρα του 21χρονου. Την έχουν τυλίξει με ένα σεντόνι.

Ο 21χρονος ανέφερε πως πίστευε ότι θα την πάνε σε νοσοκομείο και γι’ αυτό συνεργάστηκε. Σε ερώτηση της ανακρίτριας γιατί δεν αντέδρασε όταν προφανώς διαπίστωσε ότι η διαδρομή δεν είναι αυτή του νοσοκομείου, εκείνος απάντησε: «Γιατί είμαι χαζός. Παίρνω κάποια φάρμακα και δεν καταλαβαίνω πολλές φορές».

Ότι θα την πήγαιναν στο νοσοκομείο λέει πως πίστευε και ο 19χρονος. Είπε μάλιστα ότι εκείνος καθόταν πίσω και όταν συνειδητοποίησε πως απομακρύνονται και πηγαίνουν προς τη θάλασσα, φώναξε στον 21χρονο φίλο του, χωρίς να πάρει απάντηση. Για το τι συνέβη όταν έφτασαν στον προορισμό τους, άρχισαν πάλι να λένε τελείως διαφορετικές ιστορίες.

Ο 21χρονος ανέφερε: «Σε 7-8 λεπτά φτάσαμε στην παραλία. Του είπα “όχι έτσι”. Την πέταξε, εγώ δεν βοήθησα, φοβόμουν. Στην αρχή πήγε στα βράχια και την έσπρωξε μετά στον γκρεμό. Ήταν ψυχρός και με απείλησε. Γυρίσαμε και πέταξε τα πράγματα. Δεν είδα τι έκανε, γύρισε μετά από λίγο και φύγαμε. Τις επόμενες ημέρες με είχε από κοντά. Μου είπε διάφορα. Αυτός τη σκότωσε»…

Ο 19χρονος, από την πλευρά του, φέρεται να είπε μπροστά στην ανακρίτρια: «Είπαμε να την πάμε νοσοκομείο. Οδήγησε κι εγώ έκατσα πίσω, η Ελένη μπροστά. Κατάλαβα ότι δεν πάμε προς τη Ρόδο. Του χτύπησα το αμάξι από πίσω και του λέω “πού πας;”. Ξύπνησε μετά η Ελένη και έλεγε “θα σας πάω στην αστυνομία, θα σας βρει ο πατέρας μου”. “Θα το τελειώσω εδώ, θα με πάει φυλακή”, μου είπε ο φίλος μου. Την έβγαλε μόνος του. Έκατσα στη θέση του συνοδηγού και δεν κοίταξα. Δεν είχα δύναμη να αντιδράσω. Οταν γυρίσαμε σπίτι, μου είπε “καθάριζε”. Πετάξαμε τα πράγματα στην παραλία στο ίδιο σημείο. Μου είπε ότι θα με σκοτώσει όταν γυρνούσαμε στη Ρόδο. Επρεπε να θυσιάσω τη ζωή μου για να τη σώσω. Θα έχω μια ζωή τύψεις που δεν το έκανα».

 

Πηγή: iefimerida.gr