Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 09:50
ΒόλοςΤοπικά

Αντιδράσεις κατοίκων για κεραία κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή του Καραγάτς






Την άμεση κινητοποίηση των κατοίκων της συνοικίας του Καραγάτς στον Βόλο προκάλεσε η τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας που πιθανολογείται ότι έγινε κατα τις βραδυνές ώρες στην ταράτσα του κτιρίου του ΟΤΕ στην οδό Κύπρου.

Αντιδράσεις

Η υπόθεση ωστόσο χρονικά ξεκινά απο το 2002 όταν εκείνη την περίοδο έγινε προσπάθεια για την τοποθέτηση κεραίας στην οροφή του κτιρίου όμως απετράπη απο την μαζική αντίδραση των κατοίκων της τότε δημοτικής αρχής Βόλου και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Μαγνησίας. Έκτοκτε πέρασαν 12 χρόνια περίπου όταν το 2013 η συγκεκριμένη εταιρία κινητής τηλεφωνίας έλαβε την σχετική άδεια από την Περιφέρεια για την εγκατάσταση της κεραίας που όμως θα ήταν χαμηλής όχλησης και δεν θα εξέπεμπε ακτινοβολία επικίνδυνη για την υγεία των πολιτών.

Αντιδράσεις

Οι κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν πως με το κτίριο συνορεύουν σε απόσταση λίγων μέτρων σχολικά συγκροτήματα στα οποία φοιτούν 2000 μαθητές περίπου. Όπως καταγγέλλουν ήδη έχουν τοποθετηθεί δυο μεγάλα δίπολα που σύμφωνα με τους κατοίκους εκπέμπουν μεγάλη ακτινοβολία και σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία την δική τους και των παιδιών τους.Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην άδεια θα πρέπει η κεραία να εκπέμπει ακτινοβολία μικρότερη απο το 60% της ισχύος του μηχανήματος σε αντίθετη περίπτωση αναιρείται.

Αντιδράσεις

ΠΗΓΗ: thessaliatv.gr