Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 06:39
Τοπικά

Δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου αύριο το απόγευμα






Δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, έχουν προγραμματιστεί για αύριο το απόγευμα. Η πρώτη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 6.30 το απόγευμα όπου το σώμα θα κληθεί να εγκρίνει τον απολογισμό και τον ισολογισμό του Δήμου Βόλου για το 2014.
Στις 7.30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου με 73 θέματα ημερήσιας διάταξης.
Στη συνεδρίαση αναμένεται το σώμα να ορίσει εκπρόσωπο στην Επιτροπή Μνημονίου Συνεργασίας Ο.Λ.Β. Α.Ε.-ΤΡΑΙΝΟΣΕ-Δήμου Βόλου, να αποφασίσει τον ορισμό ειδικοτήτων συμβάσεων μίσθωσης έργου και να εγκρίνει δαπάνες για την υλοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων του Δήμου. Παράλληλα αναμένεται να αποφασίσει την εκμίσθωση δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων και να αποφασίσει την παραχώρηση δημοτικής έκτασης στη ΔΕΥΑΜΒ.
Επιπλέον θα αποφασιστεί η διατήρηση ή απομάκρυνση κενωθέντων περιπτέρων που βρίσκονται στη Δημοτική Ενότητα Βόλου. (υπ” αριθμ. 339/2015 απόφαση Ε.Π.Ζ), ενώ αναμένεται να ληφθεί απόφαση για την ανάθεση στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Βόλου (ΑΝΕΒΟ Α.Ε.) του έργου παρακολούθησης, αναθεώρησης και υποβολής στην Ε.Ε. του Τοπικού Σχεδίου Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια, στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων.
Στη συνεδρίαση θα ληφθεί απόφαση μεταξύ άλλων για τη συγκρότηση επιτροπών προσωρινής και οριστικής παραλαβής διαφόρων έργων και τέλος το σώμα θα κληθεί να εγκρίνει απόφαση του Δ.Σ. του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., σχετικά με τον καθορισμό διδάκτρων εκπαιδευτικής χρονιάς 2015-2016 της Διεύθυνσης Πολιτισμού καθώς και τις αποφάσεις της ΔΕΥΑΜΒ για τα τέλη ύδρευσης αποχέτευσης κι άρδευσης.