Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 15:11
ΒόλοςΤοπικά

Γ. Μουλάς: Οι «Μαζί για τον Βόλο» ακολουθούν την μαύρη προπαγάνδα των Ναζί!..






Ο Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Δήμου Βόλου Γιώργος Μουλάς απαντά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν νωρίτερα οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» χαρακτηρίζοντάς τους «γκεμπελιστές», ενώ δηλώνει ότι του… έλειψαν από τις συνεδριάσεις του οργάνου.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Σε απάντηση της αλαζονικής και αυταρχικής ανακοίνωσης των πέντε ανεξαρτήτων δημοτικών συμβούλων (Αποστολάκη, Κοκκινάκη, Ανδρέου, Δραμητινού και Κατσαλή) του Δήμου Βόλου, αισθάνομαι υποχρεωμένος, σαν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, να απαντήσω, προκειμένου να αποτρέψω να διαμορφωθεί ψευδής εικόνα για την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Αυτοί οι δημοτικοί σύμβουλοι ακολουθώντας την γκεμπελική μέθοδο μαύρης προπαγάνδας των Ναζί, «πες, πες και στο τέλος κάτι μένει», προσπαθούν για πολλοστή φορά να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.

Οι περισσότεροι εξ αυτών  είχαν απαράδεκτη στάση στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, μη σεβόμενοι τον Κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου, δημιουργήσαν ουκ ολίγες φορές προβλήματα. Αναγκαστήκαμε να αγοράσομε καινούρια μικροφωνική εγκατάσταση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπως έχουν στους περισσοτέρους δήμους της χώρας ώστε να μπει σειρά και τάξη στις διαδικασίες διότι εκ μέρους πολλών δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης δεν υπήρχε κανένας σεβασμός.

Η διαδικασίες τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια αν και αυτό δεν αρέσει σε πολλούς διότι δεν μπορούν να δώσουν το προγραμματισμένο τους σόου επιδιώκοντας λίγη δημοσιότητα έστω και αρνητική.

Έχω κάνει έκκληση χιλιάδες φορές να αποφεύγονται ακραίες λεκτικές συγκρούσεις, αν και σε ένα ζωντανό και ενδιαφέρον πολιτικό όργανο, όπως το δημοτικό συμβούλιο, τούτο φαίνεται αναπόφευκτο.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν συμβεί λυπηρά φαινόμενα με τους γνωστούς ταραξίες στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, που οδήγησαν στην διακοπή του τρείς φορές. Η στάση και οι ανακοινώσεις δημοτικών παρατάξεων και τοπικών νομαρχιακών πολιτικών κομμάτων ήταν θλιβερή. Απέφυγαν να καταδικάσουν τις εγκληματικές ενέργειες των ταραξιών για μικροπολιτικά και κοντόφθαλμα συμφέροντα, πλήττοντας τον κορυφαίο τοπικό δημοκρατικό θεσμό του δημοτικού συμβουλίου.

Όσον αφορά τους πέντε δημοτικούς συμβούλους αλλά και τους άλλους, οι οποίοι απέχουν εδώ και τρείς μήνες των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και έχουν άνω των τριών αδικαιολόγητων απουσιών, σύμφωνα με τον κανονισμό πρέπει να εκπέσουν του αξιώματος. Εκτός και αν ο κ. Ντίτορας τους την χαρίσει είτε κωλυσιεργώντας όπως γίνεται με άλλο δημοτικό σύμβουλο είτε με το να δικαιολογήσει την στάση τους και τις απουσίες τους, τις οποίες ούτε το Υπουργείο Εσωτερικών μπόρεσε να δικαιολογήσει.                               

Αν επιπλέον, πιστεύουν  ότι με τα σκέρτσα και τα καμώματά τους θα επιβάλλονται σε Κυβέρνηση και σε αρμόδια υπηρεσιακά όργανα ήδη έλαβαν την απάντησή τους. Η στάση της αποχής – απουσίας μόνο θυμηδία και ταυτόχρονα απογοήτευση προκαλεί. Θυμηδία σε αυτούς που τους έχουν πάρει είδηση τι μεγάλοι πολιτικοί αστέρες είναι και απογοήτευση σε αυτούς, που θα περίμεναν να κάνουν ενσυνείδητα την δουλειά τους εκεί που έβαλε ο λαός, στην αντιπολίτευση.

Η παρουσία τους λαμπρύνει το δημοτικό συμβούλιο, σε εφάμιλλο βαθμό θα έλεγα, με τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια της πόλης μας. Εγώ προσωπικά τους αναμένω μετά φανών και λαμπάδων στο δημοτικό συμβούλιο διότι πραγματικά μου έχουν λείψει και έχω χάσει το ενδιαφέρον μου χωρίς αυτούς..