Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 14:03
Τοπικά

Βόλος: Συνάντηση με Π. Πολάκη ζητούν οι δήμαρχοι της Θεσαλίας






Συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας, κ. Πολάκη, μέσα στον Οκτώβριο, θα ζητήσουν οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας, με υπόμνημα που πρόκειται να καταθέσουν στο Υπουργείο του αύριο, προκειμένου να θέσουν υπόψη του, τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας με την υγειονομική τους περίθαλψη.

Αυτό αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι δήμαρχοι σήμερα το πρωί, στο περιθώριο του συνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται στο Βόλο, με πρωτοβουλία του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, δημάρχου Μουζακίου, κ. Γιώργου Κωτσού. Πρόκειται στην ουσία για την συνέχεια ανάλογης σύσκεψης που είχε γίνει και πάλι στο Βόλο, πριν ενάμιση περίπου μήνα, στην οποία καταγράφηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων της Θεσσαλίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωτσός, στην σύσκεψη κωδικοποιήθηκαν όλα αυτά τα ζητήματα που εστιάζονται σε τρεις κατευθύνσεις: στο ανθρώπινο ιατρικό δυναμικό, στο βοηθητικό προσωπικό και στην υλικοτεχνική υποδομή.

«Και στα τρία αυτά ζητήματα υπάρχουν τρομακτικές ελλείψεις, με αποτέλεσμα η υγειονομική περίθαλψη στην περιφέρεια να πάσχει και να δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ, προσθέτοντας ότι τα ζητήματα αυτά κωδικοποιήθηκαν σε ένα υπόμνημα το οποίο θα σταλεί αύριο Τρίτη στον αρμόδιο υπουργό, ενώ θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας, κ. Πολάκη. Όπως επισήμανε ο κ. Κωτσός, ο κ. Πολάκης είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος να αντιληφθεί, να κατανοήσει και να κινήσει αυτά τα ζητήματα, λόγω της τριπλής ιδιότητάς του ως δημάρχου περιφερειακού Δήμου, γιατρού και υφυπουργού.

Αναφερόμενος εξάλλου, στην απουσία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, από τις συσκέψεις που γίνονται για τα προβλήματα που υπάρχουν, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, είπε ότι οι δήμαρχοι δεν μπορούν να επιβάλουν τη συνεργασία σε κανένα, προσθέτοντας ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του απέναντι σ’ αυτό το ζήτημα και κυρίως απέναντι στους πολίτες.