Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 06:54
Τοπικά

«Ρολά» κατεβάζουν οι Δήμοι την Πέμπτη με τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ






Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα, εντός και εκτός του ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ, όπου πραγματοποιείται το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για  την «Αλλαγή του Καλλικράτη  και το Νέο μοντέλο οργάνωσης και διοίκησης του Κράτους»,  εκπρόσωποι εργαζομένων από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Τρικκαίων, ζητώντας να μην καταργηθούν, καθώς και του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, ζητώντας να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και να γίνουν προσλήψεις στους Δήμους.

Όπως μάλιστα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, κ. Νίκος Τράκας, το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις και θα αποφασιστούν κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από τις 20 του μήνα.

«Ο Καλλικράτης είναι ένα τεράστιο θέμα για τους εργαζόμενους, όμως εμείς ήλθαμε εδώ για να πούμε για τις μεγάλες ελλείψεις του προσωπικού, για τα πολλά εργατικά ατυχήματα που προκαλούνται λόγω των ελλείψεων αυτών, τις προσλήψεις που δεν γίνονται και ζητάμε, τα είδη ατομικής προστασίας που δεν δίνονται πάντα κ.α.» τόνισε ο κ. Τράκας, προσθέτοντας πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν πέντε ή έξη γενικές συνελεύσεις και θα αποφασιστούν κινητοποιήσεις.

«Στις 20 του μήνα κλείνουμε τους δήμους για να διεκδικήσουμε όσα οφείλονται σε μας αλλά και τους πολίτες» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, συμπληρώνοντας πως θα πρέπει να σταματήσει η παραχώρηση δημοτικού έργου στους ιδιώτες και να δοθούν οι απαραίτητοι πόροι στην Αυτοδιοίκηση ώστε να γίνουν μόνιμες προσλήψεις.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

0050033380_diamartyria_ergazomenoi_

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, κ. Θάλεια Στάχτου  δήλωσε ότι αποφασίστηκε να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, για να μπουν στο τραπέζι τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και όλη την κοινωνία.

Όπως είπε, σοβαρό πρόβλημα αποτελεί ο εξοπλισμός στην Υπηρεσία Καθαριότητας και τα πολλά ατυχήματα που συμβαίνουν σε πολλούς Δήμους.

Ζήση Γκαραλιάκος  πρ. Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λάρισας

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, καθώς και σε μια σειρά σωματείων, συνδικάτων και εργατικών κέντρων, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται αύριο, διεκδικώντας – μεταξύ άλλων – την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και την κατάργηση  των αντιασφαλιστικών νόμων, απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λάρισας και μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κ. Ζήσης Γκαραλιάκος.

«Έρχονται δύσκολοι καιροί. Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών αρχών έχει στοιχηθεί πίσω από τις κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές και ακολουθούν την ίδια σκληρή πολιτική τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τα λαϊκά στρώματα, με σκοπό να έχουν απαξιώσει τις υπηρεσίες» δήλωσε ο κ. Γκαραλιάκος, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να αποδυναμωθούν από προσωπικό οι υπηρεσίες ώστε τα «φιλέτα» των τομέων του πρασίνου, της καθαριότητας, των κοινωνικών δομών να περάσουν στους ιδιώτες.

«Εμείς τους λέμε να αλλάξουν τακτική. Είναι εργοδότες και θα συνεχίσουν στο ίδιο έργο. Να διεκδικήσουν οι δήμοι τα 10 δις ευρώ από τους ΚΑΠ που τους χρωστά η κεντρική κυβέρνηση και να μην συζητάνε πως θα πάρουν λεφτά από ΕΝΦΙΑ και άλλους φόρους, χαρατσώνοντας τον κόσμο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γκαραλιάκος.