Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 14:39
Τοπικά

Βόλος: Στο …αρχείο το γιαούρτωμα στο ΙΚΑ






Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου εκδικάστηκε χθες υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης με κατηγορούομενο τον πρώην υπαλλήλο του ΙΚΑ Βόλου Αχιλλέα Καλυβιώτη (συνταξιοδοτήθηκε) και μηνυτή τον διευθυντή του τοπικού Υποκαταστήματος, Δημήτρη Βάμβα.

Η εν λόγω υπόθεση αφορούσε στο επεισόδιο που συνέβη τον Οκτώβριο του 2014, με τον τότε υπάλληλο να εκσφενδονίζει γιαούρτια στον διευθυντή εντός του γραφείου του, το οποίο επεισόδιο οδήγησε σε μηνιαία αργία τον τότε υπάλληλο, και σε μετακίνηση για κάποιο χρονικό διάστημα τον διευθυντή του ΙΚΑ στη Λάρισα. Η μεν εξύβριση ως ποινικό αδίκημα αφορούσε στο γιαούρτωμα, η δε συκοφαντική δυσφήμιση στους ισχυρισμούς του υπαλλήλου προς τρίτα πρόσωπα για το επεισόδιο.

Το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη για την εξύβριση, σε εφαρμογή του επίμαχου νόμου, ενώ για τη συκοφαντική δυσμήμιση αποφάσισε ότι όσα ισχυριζόταν ο κατηγορούμενος για τη μοριοδότησή του δεν ήταν ψεύδη, καθώς όντως στις κρίσεις για τους νέους προϊστάμενους προηγούνταν στο τμήμα του. Ο κατηγορούμενος αθωώθηκε παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα έδρας