Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 23:27
Τοπικά

Δήμος Βόλου: Από τους 300 υπόχρεους μόνο οι 49 με άδειες κοινόχρηστων χώρων Νέα παράταση έως 31 Μαρτίου






Μόλις το 16% των καταστηματαρχών της πόλης, φρόντισαν μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας να μπουν στη ρύθμιση του Δήμου Βόλου για την καταβολή των ετήσιων τελών χρήσης κοινόχρηστου χώρου για το 2017, και ως εκ τούτου να εκδώσουν άδειες κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Βόλου, για το 2017 εκδόθηκαν μόλις 49 άδειες σε σύνολο 300 περίπου υπόχρεων. Η περιορισμένη… κίνηση αποδίδεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο Βόλο κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, αλλά και στην άσχημη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην τοπική αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να χορηγηθεί παράταση στην προθεσμία ένταξης επαγγελματιών σε ρύθμιση έως τις 31 Μαρτίου 2017, με τη διαφορά ότι οι δόσεις εξόφλησης του ποσού που αντιστοιχεί στα τέλη, περιορίζονται από 7 σε 5.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται από το Δήμο Βόλου:

  • Άδειες έως 150 ευρώ εξοφλούνται εφάπαξ
  • Στην περίπτωση κατάθεσης εγγυητικής επιστολής ο οφειλέτης θα πρέπει να καταθέσει στον Δήμο Βόλου έως τις 31 Μαρτίου εκάστου έτους εγγυητική επιστολή καλής πληρωμής, η οποία θα είναι ισόποση του τέλους κοινοχρήστων χώρων. Το αναλογούν τέλος στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται σε 5 μηνιαίες δόσεις (Απρίλιο έως Αύγουστο)
  • Στην περίπτωση τμηματικής καταβολής: Προκαταβολή 30% του τέλους κοινοχρήστου χώρου για όσους προσέλθουν έως 31 Μαρτίου εκάστου έτους, και τουπόλοιπο ποσό σε 5 μηνιαίες δόσεις (Απρίλιος-Αύγουστος). Στην περίπτωση έκδοσης νέας άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (δηλαδή άδεια λειτουργίας που θα εκδοθεί από Απρίλιο έως και Ιούνιο) προκαταβολή 30% του τέλους κοινοχρήστου χώρου έως 30 Ιουνίου εκάστου έτους και το υπόλοιπο σε τόσες μηνιαίες δόσεις ώστε η τελευταία δόση να έχει καταληκτική ημερομηνία την 31η Αυγούστου εκάστου έτους.
  • Εφάπαξ καταβολή του τέλους κοινοχρήστου χώρου για κάθε άδεια που θα εκδοθεί μετά την 1η Απριλίου εκάστου έτους, και για τα καταστήματα με νέες άδειεςλειτουργίας μετά την 1η Ιουλίου εκάστου έτους.