Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 04:15
ΒόλοςΤοπικά

Βόλος: Άλλοι “μπαίνουν” κι άλλοι “βγαίνουν” για τη διακίνηση ηρωίνης






Στη φυλακή θα παραμείνει μέχρι να δικαστεί ο 37χρονος από την Αθήνα, που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ, έχοντας πάνω του 10.000 δόσεις ηρωίνης, που θα διέθετε στην αγορά του Βόλου, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους αφέθηκαν ο 49χρονος και η 39χρονη, που ήταν έτοιμοι να ρίξουν στην πιάτσα πάνω από 2.500 δόσεις ηρωίνης και συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.
Αναλυτικότερα, Ο 37χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Χθες το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας, δηλώνοντας πως είναι χρηστής ουσιών, και πως τα ναρκωτικά του τα έδωσε άλλος, για να μεταφέρει στο Βόλο. Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις για το που βρήκε τα ναρκωτικά, ενώ υποστήριξε ότι είναι άνεργος. Ο δράστης, που ζει στην πρωτεύουσα, δεν έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές, καθώς έχει λευκό ποινικό μητρώο.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας, ο 37χρονος να κατελήφθη κατέχει τρεις νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 1.022,73 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.
Από την κατοχή του 37χρονου κατασχέθηκε επίσης το χρηματικό ποσό των 140 €, ενώ η αξία των ναρκωτικών υπολογίζεται σε 40.000 €.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Ελεύθερο με περιοριστικούς όρους το ζευγάρι

Επιπλέον, σε ότι αφορά το ζευγάρι που θα έριχνε στην πιάτσα 2.500 δόσεις ηρωίνης, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Στον 49χρονο επιβλήθηκε η καταβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 €, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση παραμονής του στο εξωτερικό, ενώ θα πρέπει να παρουσιάζεται μια φορά κάθε μήνα στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας του. Στην 39χρονη αθίγγανη επιβλήθηκε μόνο η απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και η παραμονή της στο εξωτερικό και επιβλήθηκε η παρουσίαση της μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το ζευγάρι έμενε σε πολυτελές σπίτι στην περιοχή του Αλιβερίου, την στιγμή που και οι δύο δήλωναν άνεργοι.
Ενώπιον των δικαστικών αρχών υποστήριξαν ότι είναι χρήστες ναρκωτικών, χωρίς να έχουν την δυνατότητα να ξεφύγουν, ενώ σημειώνεται ότι ο 49χρονος στο παρελθόν έχει φυλακιστεί για διάφορα αδικήματα.
Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι συνελήφθη στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για την καταπολέμηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, καθώς σε έρευνα που έγινε στο σπίτι τους, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα ηρωίνης βάρους 256 γρ. που αντιστοιχεί και σε περίπου 2.500 δόσεις, μια νάιλον συσκευασία επίσης με ηρωίνη βάρους 15,73 γρ. (150 δόσεις), δύο νάιλον συσκευασίες με χασίς βάρους 11,64 γρ. και μία συσκευή κινητού τηλεφώνου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ