Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 05:01
Αθλητικά

Αχιλλέας Μπέος: Η αναδιάρθρωση θα βοηθήσει να φύγουν τα λαμόγια






Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μίλησε στον «FAIR PLAY FM 96,1» και τόνισε πως η αναδιάρθρωση θα βοηθήσει να φύγουν τα λαμόγια από το ποδόσφαιρο!

Για το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας μίλησε ο Αχιλλέας Μπέος στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «FAIR PLAY FM 96,1» και υποστήριξε πως η ομάδα του Βόλου είναι πρώτη στην βαθμολογία αφού θα κερδίσει την έφεση με τη Δόξα Δράμας και θα πάρει το τρίποντο, ενώ τόνισε πως το πρωτάθλημα αυτής της σεζόν στη Football League θα είναι ανταγωνιστικό λόγω της αναδιάρθρωσης. Οι δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου στο «FAIR PLAY FM 96,1»:

Για τον Βόλο:

«Είμαστε πρώτοι, θα κερδίσουμε τη δίκη με τη Δόξα Δράμας. Εμείς το πήραμε χαμπάρι την επόμενη μέρα. Βέβαια εκεί έχει ευθύνες ο διαιτητής που ξεκίνησε το παιχνίδι».

Για τον Ηρακλή:

«Το ποδόσφαιρο είναι επιστήμη, πώς θα στήσεις μια ομάδα, πώς θα την οργανώσεις. Οι ομάδες δεν χτίζονται από τη μία μέρα στην άλλη, παίρνω σήμερα 25 παίκτες και κάνω ομάδα. Ο Ηρακλής είναι μία ιστορική ομάδα την οποία έχω υπηρετήσει για 2-3 μήνες επί διοίκησης Ρέμου και πιστεύω ο κόσμος του Ηρακλή το έχει εκτιμήσει αυτό και μιλάω για τον απλό κόσμο και όχι για την ΑΘ10 οπού βάζουν κάτι τραγούδια πολιτικά και έχουν διώξει τον κόσμο από το γήπεδο.

Βρήκαν τώρα τον Τομ Παπαδόπουλο, σαν πρόβατο μέσα στους λύκους. Έχει βάλει τόσα λεφτά και στο τέλος θα τον βρίζουν. Ποιος είναι ο Μυροφορίδης; Τεχνικός διευθυντής; Και; Ξέρετε πόσοι τεχνικοί διευθυντές υπάρχουν; Ξέρω εγώ! Ρωτήστε τον Καρυπίδη, τον Βελή, τον Πανουργιά. Αυτοί έβαλαν τα πάντα. Ο Μυροφορίδης όπου πηγαίνει είναι ένας υπάλληλος. Όταν του δώσεις εξουσία όπως νόμιζαν στον Ηρακλή είδαμε πού έφτασε. Στον Ηρακλή υπάρχει κενό εξουσίας, από πού κάνει κουμάντο ο Παπαδόπουλος;».

Για τη Β’ Εθνική γενικότερα:

«Τα πρωταθλήματα τελειώνουν τον Μάιο. Τον Δεκέμβριο δεν έχει πάρει κανείς πρωτάθλημα. Όμως στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής τον πρώτο λόγο έχουν οι ομάδες που έχουν οικονομική ηρεμία, διοικητική ηρεμία και καλή ομάδα. Είναι ένας συνδυασμός, δεν αρκεί το ένα από αυτά. Ο Βόλος πάει καλά, ο κορμός του είναι από πέρυσι, πήραμε μόνο 4 παίκτες, υπάρχει μία συσπείρωση. Φέτος είναι πολύ νωρίς ακόμη και επειδή είναι η αναδιάρθρωση θα είναι το πιο εντυπωσιακό πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι αυτό το σκεπτικό του Υπουργού ήταν σωστό, να δημιουργηθούν δύο επαγγελματικές κατηγορίες που θα διώξουν τα λαμόγια έξω από το ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι να υλοποιηθεί και να αλλάξουν κάποιες νοοτροπίες».

Για τον Αλέξη Κούγια και το αν υπάρχει περίπτωση να μην παίξει η ΑΕΛ με την ΑΕΚ:

«Δεν θέλω να σχολιάσω τον Αλέξη Κούγια. Οι ομάδες ναι μεν μπορεί να είναι Α.Ε., αλλά ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Yπάρχει από πίσω μία ιστορία, πολλά πράγματα. Κάποια ομάδα μπορεί να αδικηθεί, δεν υπάρχει λόγος, συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Δηλαδή το Πανιώνιος – Ολυμπιακός οπού τον καλύπτει δύο μέτρα το γκολ και το ακύρωσε; Στο Ατρόμητος – Ολυμπιακός το δεύτερο γκολ είναι οφσάιντ, υπάρχει όμως σκοπιμότητα;».

Για τη διαιτησία:

«Αν πάμε παλιά στον Παναθηναϊκό, στον Ολυμπιακό, στην ΑΕΚ και λίγο στον ΠΑΟΚ, πολύ λίγο με την έννοια ότι τόσα χρόνια άστο. Δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν για την διαιτησία, είναι ντροπή. Τι να πουν για την διαιτησία; Αφού αυτοί δημιούργησαν το σύστημα. Έχεις ομάδα. παίζεις με 11, κερδίζεις. Εγώ απορώ πώς ο Παπαδόπουλος, ο Μελισσανίδης και ο Μητρόπουλος δεν κάνουν κάτι; Να κάνουν μία μήνυση στον Κούγια και να τα αποδείξει. Εκτός αν τον θεωρούν γραφικό και δεν ασχολούνται με όσα λέει και τον αφήνουν να λέει ό,τι θέλει».

Για τη Super League και τη διαφορά του ΠΑΟΚ:

«Δεν είναι ικανός αριθμός η διαφορά. Κάθε Κυριακή είναι κάτι ξεχωριστό, έχει τον πρώτο λόγο. Πριν 3-4 χρόνια ήταν 5-6 οι βαθμοί διαφοράς και στο τέλος βγήκε τρίτος. Πλέον νομίζω ότι δεν υπάρχουν τραβήγματα, εγκλήματα. Λάθη θα υπάρχουν, δεν γίνεται να μην υπάρχουν. Ακούω για το VAR, ξέρετε τι είναι το VAR; Επανάληψη της φάσης! Άμα ο διαιτητής είναι προκατειλημμένος θα πει δεν αλλάζω την απόφασή μου. Θεωρώ ότι οι Έλληνες διαιτητές αδικούν τον εαυτό τους. Όταν μεταφέρουν ότι δεν έχουν πρόθεση προς τους παίκτες τότε θα αλλάξει η ελληνική διαιτησία. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ κράτησε τον κορμό του και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τις ομάδες του Νότου που πήραν πολλές μεταγραφές. Τις τελευταίες αγωνιστικές έχει κάνει μια κοιλιά, αλλά όλες οι ομάδες έχουν μία περίοδο που θα κάνουν κοιλιά. Δεν μπορούν 12 μήνες να είναι στα κόκκινα».

Για τον Άρη:

«Ξεκίνησε πάρα πολύ εντυπωσιακά, βέβαια, με αδύναμους αντιπάλους. Αδικήθηκε από τον ίδιο του εαυτό, έχασε πόσα πέναλτι. Θα διεκδικήσει μία θέση στην πρώτη πεντάδα και νομίζω μπορεί να το πάρει. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός ή Άρης. Ο Παναθηναϊκός έχει την τιμωρία οπότε είναι πιο εύκολο να βγει Ευρώπη. Πήρε έναν Έλληνα προπονητή πολύ αξιόλογο, εγώ τον γνωρίζω προσωπικά, με έχει εντυπωσιάσει τα τελευταία χρόνια, τώρα θα δείξει στην πορεία».