Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 01:52
Τοπικά

Απεβίωσε ο συνδικαλιστής Τάκης Αβραμόπουλος






Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 χρόνων ο Τάκης Αβραμόπουλος, ένας από τους πιο γνωστούς και μάχιμους συνδικαλιστές τη δεκαετία του ‘90. Ο Τάκης Αβραμόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Βόλου, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη πριν από λίγες μέρες. Η υγεία του είχε κλονιστεί σοβαρά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει αραιώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Αγιο Ονούφριο, όπου έζησε μέχρι το τέλος της ζωή του.

Εργάστηκε σκληρά ως οικοδόμος, ενώ ευτύχησε να δει το μονάκριβο γιο του Παναγιώτη Αβραμόπουλο, δικηγόρο στο επάγγελμα, να δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία, τόσο στο συνδικαλισμό, καθώς διατέλεσε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όσο και στη Νομαρχιακή και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρετεί μέχρι σήμερα.

Τη δεκαετία του ’90, ο Τάκης Αβραμόπουλος συνέδεσε το όνομά του, με δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις στον χώρο του συνταξιουχικού κινήματος, το οποίο υπηρέτησε για περίπου μία δεκαετία από διάφορες θέσεις ευθύνης, καθώς διατέλεσε πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων.

Η αμεσότητα και ο μαχητικός του χαρακτήρας, τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό μεταξύ των συναδέλφων του, ενώ ως ενεργός πολίτης ήταν πάντα παρών σε εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες του εργατικού κινήματος, υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των απόμαχων της δουλειάς, ακούραστα και με ανιδιοτέλεια.

Για πολλά χρόνια το στέκι του ήταν η Πλατεία Ελευθερίας, όπου μαζί με άλλους συνταξιούχους και συμπολίτες, «μοιράζονταν» κοινές αγωνίες και ανησυχίες για τα θέματα της τοπικής κοινωνίας.

Το άγγελμα του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στον Βόλο. Συντετριμμένος, ο μονάκριβος γιος του Παναγιώτης, μαζί με τον αδερφό του εκλιπόντα Χρήστο Αβραμόπουλο, πρώην αντιδήμαρχο του Δ. Ιωλκού, συνόδευσαν χθες στην τελευταία του κατοικία τον 88χρονο Τάκη και δέχτηκαν τα θερμά συλλυπητήρια φίλων και γνωστών, οι οποίοι βρέθηκαν κοντά τους για να τους συμπαρασταθούν σ’ αυτή τη δύσκολη ώρα.