Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 20:49
Ελλάδα

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την Ξάνθη






Σφοδρός ανεμοστρόβιλος χτύπησε το βράδυ της Τετάρτης το Π. Κατράμιο, στον Δήμο Αβδήρων Ξάνθης, προκαλώντας καταστροφές σε σπίτια και αποθήκες και ξεριζώνοντας δέντρα.

Οπως αναφέρει το xanthinea.gr ο ανεμοστρόβιλος έκανε την εμφάνισή του λίγο μετά τις 20.00 όταν στην περιοχή ξέσπασε έντονη βροχόπτωση με τους κατοίκους να αναφέρουν πως το μόνο που κατάφεραν να ακούσουν ήταν ένας εκκωφαντικός θόρυβος που τους αναστάτωσε, αν και στην αρχή πίστεψαν ότι γινόταν σεισμός.
Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο ανεμοστρόβιλος κυριολεκτικά σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ξηλώνοντας σκεπές από αυλές και σπίτια, κόβοντας στα δύο τις πέτρινες περιφράξεις των αυλών, ξεριζώνοντας δέντρα αλλά και κολόνες της ΔΕΗ.

Ο οικισμός βυθίστηκε στο σκοτάδι, καθώς προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης ενώ στο σκοτάδι βυθίστηκαν και οι γύρω περιοχές.

Βγαίνοντας έξω οι κάτοικοι αντίκριζαν παντού ζημιές, ενώ ευτυχώς από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Στο σημείο κλήθηκε και έσπευσαν συνεργεία της ΔΕΗ που ανέλαβαν να αποκαταστήσουν το δίκτυο της περιοχής, καθώς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ τους κατοίκους επισκέφθηκε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, με τον πρόεδρο των ΚΑΠΗ, βλέποντας από κοντά τις καταστροφές που άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος.

ΠΗΓΗ: newpost.gr