Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 20:13
Τοπικά

“Δεν θέλουμε άλλους ήρωες”






Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος έγιναν σήμερα το μεσημέρι, στη Διεύθυνση Αστυνομίας, παρουσία αστυνομικών και εκπροσώπων πολιτικών, στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.

Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του, ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας, ταξίαρχος κ. Ιωάννης Τόλιας, το μνημείο αυτό έγινε για να θυμίζει το δύσκολο έργο που έχουν να φέρουν εις πέρας οι αστυνομικοί.
Ο κ. Αργύρης Διχτάς, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας από την πλευρά του, επισήμανε ότι η ανέγερση του μνημείου ήταν πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και τον ταξίαρχο Ιωάννη Τόλια.

Από την πλευρά του, ο Γρηγόριος Γερακαράκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, επεσήμανε πως «δεν θέλουμε άλλους ήρωες. Θέλουμε όλοι οι αστυνομικοί να πηγαίνουν σπίτια τους και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους».
Στο περιθώριο των αποκαλυπτηρίων, αναφέρθηκε στα προβλήματα, θεσμικά, εργασιακά και μισθολογικά, που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, με άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία.
«Περικόπηκαν όλες οι κενές οργανικές θέσεις, που σημαίνει ότι το προσωπικό θα γεράσει, δεν θα γίνουν προσλήψεις και το έγκλημα θα ανθίσει.Επίσης, αυτή η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε περικοπές. Θα το παλέψουμε και πιστεύω θα κερδίσουμε. Αυτός ο αγώνας είναι για τους πολίτες, γι” αυτό θα τους έχουμε δίπλα μας. Όταν μία πολιτεία δεν είναι δίπλα στον Έλληνα αστυνομικό και το αλεξίσφαιρο έχει λήξει ή αγοράζει τις σφαίρες από την τσέπη του, μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στην ασφάλεια και το έγκλημα. Όταν μία χώρα μαραζώνει οικονομικά, το έγκλημα ανθεί», κατέληξε ο κ. Γερακαράκος.

astunomia6

Να σημειωθεί πως στη Μαγνησία, έπεσαν δύο αστυνομικοί εν ώρα καθήκοντος. Ο ένας πριν αρκετά χρόνια και ο άλλος, ο Γιώργος Καραπαναγιώτης που υπηρετούσε στην ΟΠΚΕ, τον Ιούλιο του 2015, σε τροχαίο δυστύχημα.
Συνολικά από την ενοποίηση της Χωροφυλακής με την Ελληνική Αστυνομία το 1984, οι νεκροί αστυνομικοί ανέρχονται σε 129 Πανελλαδικά.