Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 03:14
Τοπικά

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Πρόεδρος του ΟΛΒ






αθήκοντα ανέλαβε σήμερα ο νέος Πρόεδρος του ΟΛΒ Θρ. Σταυριδόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο Βόλο και στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος. Ο κ. Σταυριδόπουλος, ευχαρίστησε την Πολιτεία που του ανέθεσε τη θέση αυτή και πρόσθεσε ότι με τον ίδιο έρχεται και ένα πολύ ικανό Διοικητικό Συμβούλιο. Ο κ. Σταυριδόπουλος ανέφερε ότι το λιμάνι του Βόλου διαθέτει μια σημαντική λιμενολεκάνη, έχει μεγάλες και σημαντικές προοπτικές, εξαιρετική γεωγραφική θέση, μεγάλη σημασία η σχέση του με την πόλη του Βόλου και τη Θεσσαλία.
Επίσης εκτίμησε ότι το λιμάνι, σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, θα αρχίσει να αναδεικνύει τις δυνατότητές του κι όπως σημείωσε «Είμαι βέβαιος, ότι παραλαμβάνοντας από τον κ. Πρίγκο, τον οποίο τιμώ και είχα γνωρίσει όταν ήμουν στο Λιμενικό Σώμα, θα είμαστε συνεχιστές του έργου του, όπου μπορούμε να βελτιώσουμε κάτι, θα το κάνουμε».

Επιπλέον διεμήνυσε ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης του λιμανιού στο Βόλο κι όπως ανέφερε «με βάση τις υποχρεώσεις του Κράτους από τη νέα συμφωνία, τα δύο λιμάνια, που θα περάσουν σε μια μορφή μεταβίβασης της κυριότητας της πλειοψηφίας του πακέτου των μετοχών τους, είναι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Συνεχίζουμε ένα έργο, με πολύ καλή διάθεση, σοβαρότητα για να μπορέσουμε να πετύχουμε πράματα και το λιμάνι να αναπτυχθεί όσο περισσότερο γίνεται και να δώσει απασχόληση και ανάπτυξη».

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΟΛΒ Ιωαν. Πρίγκος, ευχήθηκε στη νέα Διοίκηση κάθε επιτυχία στο έργο της και δήλωσε ότι εδώ και πέντε χρόνια έγιναν αρκετά πράγματα, προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα ο ΟΛΒ, με τη νέα Διοίκηση θα τείνει προς την ανάπτυξη, διότι υπάρχουν μελέτες που θα διεκδικήσουν χρηματοδοτήσεις, ώστε να δώσουν στο λιμάνι τη δυναμική που του αξίζει.