ΒόλοςΤοπικά

Συνταξιούχοι της Μαγνησίας στην πανελλαδική συγκέντρωση της Αθήνας

Mε συγκέντρωση στην Αθήνα το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και πορεία την ίδια ημέρα στο Μέγαρο Μαξίμου κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας. Εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων, σε συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, απεύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση προκειμένου να στείλουν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι θα διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν
«Οι συνταξιούχοι κινητοποιούνται και κατεβαίνουν το Σάββατο στην Αθήνα. Μας πήραν 10 ευρώ και μας έδωσαν πίσω ένα, και θεωρούν ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι» δήλωσε ο Ο Θανάσης Κοντονίνας εκ μέρους του ΟΑΕΕ και πρόσθεσε πως οι συνταξιούχοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα που δίνουν για την αξιοπρέπειά τους. Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της Υγείας και σημείωσε πως καθημερινά βλέπει την απαξίωσή της.

Ο Κώστας Γερογιάννης, γραμματέας του Συλλόγου συνταξιούχων ΤΕΒΕ-ΤΣΑ, τόνισε πως δεν θα βαρεθούν να διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί. » Οι συντάξεις και τα δικαιώματα μας δεν είναι χάρισμα και δεν τα δίνουμε σε κανέναν δανειστή. Θα τα υπερασπιστούμε μέχρι τέλος» είπε χαρακτηριστικά ενώ ο κ.Θανάσης Μούτος, πρόεδρος των συνταξιούχων Τσιμέντου, δήλωσε ότι όσοι συνταξιούχοι δεν έρθουν στη συγκέντρωση της Αθήνας και κάτσουν στον καναπέ, θα χάσουν. «Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους συνταξιούχους στο Δημαρχείο Βόλου το Σάββατο στις 6:30 το πρωί, για να αναχωρήσουν στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας χαρακτήρισε τη συγκέντρωση του Σαββάτου ως κορυφαία και ζήτησε την άμεση απόσυρση του νόμου Κατρούγκαλο και όλης της αντιασφαλιστικής -αντεργατικής νομοθεσίας. «Οι συνταξιουχικές οργανώσεις θα είναι παρούσες στη συγκέντρωση της Αθήνας. Είναι η κορυφαία για μας γιατί μετά από 154 συγκεντρώσεις που έχουμε κάνει, φαίνεται ότι οι συνταξιούχοι έχουν καταλάβει τον ρόλο τους. Πρέπει να αποσυρθεί ο νόμος Κατρούγκαλου. Μέχρι να τα πάρουμε όλα πίσω θα είμαστε στους δρόμους».